Bankárok és a válság

Nem elvont jogi személyek, hanem valódi emberek követték el a válság kitöréséhez vezető szabálytalanságokat, őket kellett volna büntetni – állítja Ben Bernanke.

Jobb lett volna a személyes felelősöket keresni 2008 után a válságban – mondta Ben Bernanke, az amerikai Fed akkori elnöke. Bernanke azt nyilatkozta a USA Todaynek: az illegális lépéseket nem cégek “absztrakt jogi kategóriái” tették meg, hanem konkrét személyek.

Mint mondta, az ügyészség bankokat és más pénzügyi szolgáltatókat célzott meg a vizsgálataival, de ő maga jobban örült volna, ha a személyi felelősök után nyomoznak. Viszont a Fed nem bűnüldöző szerv, így nem rajta múlt, hogy nem állítottak több bankárt bíróság elé.
Forrás: vg.hu

BankWeb kiegészítés:

Kedves Mr. Bernake. Ön is éppen aktív időszakát élte a FED-nél, talán akkor kellett volna ezzel a javaslattal előállni. Most ilyen radikálisnak lenni kicsit talán megkésett…

Szerintem Önön is múlt, hogy nem indult eljárás több bankvezér ellen.

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások