A brókerbotrány egyik előzménye

Már a második Orbán-kormány idején vizsgálat indult, ám nincs nyoma az MFB feljelentésének.

Nem lelik az MFB 2011-es feljelentését, melyben több bűncselekmény gyanúját fogalmazták meg a Quaestor ETO Park-beruházásával kapcsolatban – írja a Népszabadság. Pedig a második Orbán-kormány két akkori minisztere is sejthette a dokumentumokból: valami nagyon nincs rendben a cég körül.

Az MFB 2010-ben hivatalba lépett vezetése teljes körűen átvilágította önmagát. Nyiri János szóvivő a Népszabadságnak azt írta erről: „minden olyan esetben megtette a szükséges jogi lépéseket, amelyekben bűncselekményre utaló jeleket vélt felfedezni”.
Az MFB a tulajdonosi jogokat gyakorló Fellegi Tamás fejlesztési miniszternek továbbította a vizsgálati anyagot. Fellegi kezdeményezésére Navracsics Tibor igazságügyi miniszter vizsgálatra utasította a Kehit. Végül utóbbi tett feljelentést, melynek nyomán hűtlen kezelés és tartozás fedezetének elvonása miatt állítólag hat büntetőeljárás indult. A szóban forgó, nem nevesített ügyekben a hivatal szerint összesen 47 milliárd forint kár érte az MFB-t.

A Népszaabdságnak a Kehi azt válaszolta, a hat ügyből kettőt a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya azzal szüntetett meg, hogy „a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény”.

De a Kehi szerint a hatóság nem végezte el maradéktalanul azokat a nyomozati cselekményeket, melyekre szükség lett volna ahhoz, hogy a bűncselekmény elkövetésének gyanúját konkrét személyekkel szemben is meg lehessen fogalmazni. Így panasszal élt a döntés ellen a Legfőbb Ügyészségen, kérve a nyomozás folytatását. A Kehi panaszát azonban az ügyben illetékes Fővárosi Főügyészség elutasította.

A többi ügyben a nyomozás jelenleg is folyamatban van, ezért a nyomozás érdekeire hivatkozva további információt nem adtak. Csakhogy az ETO Park-ügy nincs a rendőrségen – állítja a lap. Pontosabban érdeklődésükre a rendőrség és a Fővárosi Főügyészség részéről is egybehangzóan azt közölték, hogy ilyen ügyben nem nyomoznak. A Népszabadság forrásai szerint “úgy tűnik, a stadionra szánt pénzek egy része már akkoriban is a kötvényesek kifizetésére ment el”.
Forrás: nol.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások