Davosi Fórum: nem magyaroknak való árak

A világ legnagyobb koktélpartiján, a davosi Világgazdasági Fórumon hozzá lehetnek szokva ahhoz a résztvevők, hogy igen borsosak az árak, ám most egy videóban bemutatták, hogy mennyire elszálltak az árak. Egy sima hot dog 38 svájci frankba, átszámítva körülbelül 12 ezer forintba kerül.

Az egy dolog, hogy ahol rengeteg tehetős ember összpontosul, ott magasak is az árak, ám ami a davosi Világgazdasági Fórumon történik, az igen figyelemreméltó. A Zero Hedge írása szerint ugyanis a legalapvetőbb, egyáltalán nem kiadós, laktató ételekért is igen durva összegeket kérnek el az ottani vendéglátósok.

Egy hot dog például 38 frankba (körülbelül 12 ezer forintba) kerül, míg egy cézár salátáért legombolnak 55 frankot is. Két kolbász mustárral és pereccel szintén 11 ezer forintért kapható.

Az árak ugyanakkor nem mindig ilyen magasak. A fórum idejére az egyik étterem például 60 százalékkal dobta meg az árait.
Forrás: hvg.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások