Építési telkek CSOK támogatáshoz

A budapesti ingatlanárak drágulásának köszönhetően 2016 első negyedévében jelentősen megnőtt a kereslet az agglomerációban található ingatlanok, főként a telkek iránt a csokot igénylők körében – olvasható a City Cartel ingatlanközvetítő hálózat összefoglalójában.

Az agglomerációban jellemzően a fővároshoz közeli, 20 kilométeres távolságon belül elhelyezkedő települések legnépszerűbbek a vásárlók körében. A legnagyobb az érdeklődés a Budakeszin, Szentendrén és Dunakeszin található építési telkek iránt, de az Esztergom-Budapest vasútvonal megépítésének köszönhetően Üröm, Solymár, Pilisvörösvár vagy Piliscsaba is a listára került.

A City Cartel adatai alapján a budai agglomeráció építési telkeinek ára jelenleg 8-15 ezer forint között mozog négyzetméterenként. A népszerűbb településeken az árak az átlagosnál magasabbak, így például míg Budakeszin 15 -20 ezer forint a négyzetméterár, Pilisvörösváron már 8- 12 ezer forint között is találhatnak építési telket az érdeklődők.

A csok-igénylők meglehetősen árérzékenyek, így 10 millió forint alatt, leginkább 3-5 millió forint közötti, 600-800 négyzetméteres építési telkeket keresnek leginkább . A telekvásárláshoz szükséges önerőt a vásárlók megtakarításaikból fedezik. A megnövekedett kereslet drágulást, sőt hiányt is hozhat a telekpiacon – véli Vajnági Pál, a City Cartel csoport ügyvezető igazgatója.

Forrás: napi.hu

Főbb kulcsszavak: családi pénzügyek, Lakástámogatás (CSOK), Támogatás Cimkék: ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások