Erősít az Amazon Európában

Európában is kiépítené a csomagautomata-hálózatát az Amazon, ezzel gyorsítva és olcsóbbá téve a kiszállítást.

Európa-szerte önkiszolgáló átvételi pontokat építene ki az Amazon. Amellett, hogy megoldásnak köszönhetően a vásárlók egy újabb (és gyorsabb) módon jutnának hozzá az általuk rendelt csomaghoz, a világ szállítás költségeit is jelentősen csökkenthetnék. A vállalat üzletpolitáját ismerve az így keletkezett “hasznot” bizonyos mértékben szinte biztosan továbbhárítanák vásárlóik felé, így olcsóbb lehet majd az Amazonról rendelni.

A Reuters tudósítása szerint az Amazon az utóbbi hetekben több olyan állást is meghirdetett, amiből arra lehet következtetni, hogy a cég tovább terjeszkedhet az Egyesült Államokban és Angliában már működő szolgáltatásával. Üzletfejlesztési menedzsert keresnek Párizsban és Münchenben, a hálózat fejlesztéséért felelős vezetői pozíciót pedig az előbbi két város mellett Luxemburgban is kínálnak. A szakemberek többek között a konténerhálózat felállításáért és beüzemeléséért lesznek majd felelősek.

A szolgáltatás lényege, hogy a felhasználók a bevásárlóközpontokban és forgalmasabb helyeken elhelyezett csomagkiosztó automatákból a nap 24 órájában egy egyedi kód segítségével vehetnék ki az általuk rendelt csomagot. Az Amazon egy helyi cégen keresztül már Németországban is elérhetővé tette a szolgáltatását, most azonban saját rendszert akarnak kiépíteni. Ennek oka, hogy a cég számára második legnagyobb piacot jelentő németeknél hatalmas összeget költ el a vállalat arra, hogy célba juttassa a rendeléseket.

Az Amazon szállítási költségei tavaly mintegy 18 százalékkal nőttek, elérve a 11,5 milliárd dolláros kiadást.
Forrás: hvg.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások