Eltűnt Facebook programozó

Nyomtalanul eltűnt, még ügyvédje sem tudja hol van az a programozó, aki a Facebook 84 százalékát magának követelte.

Paul D. Ceglia programozó 2010 júniusában nyújtotta be keresetét a New York-i bíróságon, melyben a Facebook 84 százalékos tulajdonrészét követelte egy korábbi szerződésre hivatkozva. Ceglia 2003-ban dolgozott Mark Zuckerbergnek, a Facebook alapítójának, s azt állította, hogy a közösségi média atyja a Facebook elődjének számító oldal (The Face Book) programozásával bízta meg. Szerinte Zuckerberg a szerződésükben meghatározott időn túl, késve fizetett neki, így az abban foglaltak szerint 84 százalékos tulajdon illeti meg őt a ma már Facebook néven futó közösségi oldalból.

A per a szövetségi bíróságon folytatódott, majd az igazságügyi írásszakértői vizsgálat megállapította, Ceglia szerződése hamisítvány, s mint kiderült, már volt egy hasonló hamisítási ügye.

Nem sokkal az elvesztett per után szövetségi ügynökök letartóztatták a programozót bizonyítékok hamisítása és a bíróság megtévesztésének vádjával. Elektromos nyomkövetőt szereltek a lábára, és rendszeresen be kellett jelentkeznie a rendőrségen májusban kezdődő tárgyalásáig. Ezt nem is mulasztotta el mindaddig, míg szőrén szálán el nem tűnt otthonából. Ügyvédjével folyamatosan tartották a kapcsolatot, de ő sem tudja hova tűnhetett Ceglia, akinek otthonában megtalálták az elektromos nyomkövetőt, ám a programozónak hűlt helye.

A Facebook nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, a bíróság döntése után lezártnak tekintik a dolgot. Mark Zuckerberg eközben még gazdagabb lett, először került be a világ leggazdagabb húsz embere közé a Forbes szupergazdagokat összesítő listáján, öt helyet javítva idén a tizenhatodik 33,4 milliárddal.

Forrás: napigazdasag.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások