A férfi meddősség még tabu

A népszaporulat a nyugati világban krízisben van, minden ötödik-hatodik pár meddő, a családmodell fénye megkopott, a babavállalási kedv drasztikusan csökkent. Most kezd igazán reflektorfénybe kerülni a férfimeddőség ténye is, amely sokfelé változatlanul tabutéma. Szakértők szerint Kelet-Magyarországon és Erdély területén nagy szükség van a szemléletváltásra.

A Babacsalogató Alapítvány munkatársainak legfőbb célkitűzése, hogy minél szélesebb körben hirdessék, hogy a társadalomnak egyre átfogóbban kell a fiatalok párválasztását, családalapítását támogatni, valamint a meddő párokat segíteni. A régi, kizárólag női meddőségben való gondolkodással ellentétben a férfi-meddőség eshetősége is kapjon természetes helyet a párok babatervezésekor. Az alapítvány munkájában a magyar egészségügy, oktatásügy és lelki gondozói szolgálatok elhivatottjaival fognak össze, amelyhez elengedhetetlen a hazai döntéshozók támogatása.

Prof. Dr. Ősapay György és munkatársai ezen törekvések ismertetésének terjesztése végett indulnak határokat átívelő felvilágosító körútra, melynek első állomása 2017. május 25-én Csenger lesz, hiszen szakértők szerint Kelet-Magyarországon nagy szükség van a babavállalásban a szemléletváltásra. A rendezvény összhangban van az ugyanezen a napon Budapesten induló Családok XI. Világkongresszusával.

A csengeri rendezvény hivatalos vendégei, előadói között szerepel Kovács Sándor, a város országgyűlési képviselője, Forján Zsolt polgármester, Dr. Tőkés Zoltán lelkipásztor, klinikai lekigondozó és Dr. Arday András főorvos, aki a rendezvény házigazdája. A szakmai előadók (Dr. Szőke József szülész-nőgyógyász főorvos, Dr. Ősapay György gyógyszerkutató, Dr. Szöőr Anna pszichológus) a háziorvosi továbbképzés keretében elemzik a meddőséggel kapcsolatos információkat, lehetséges megoldásokat.

 

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások