Gyakrabban végződik bíróságon a válás

A párkapcsolat utáni bírósági perek elhúzása sokszor nem más, mint egy lehetőség a betegessé vált kapcsolat fenntartására. Dr. Szöőr Anna jogász-pszichológus szerint ilyenkor inkább az újrakezdésben kellene gondolkodni.

Egyre több házasság és párkapcsolat végződik hosszas bírósági perekkel ahelyett, hogy a felek békésen egymás között megegyeznének. Ennek oka legtöbbször az, hogy még nem tudják elengedni egymást.

“Tapasztalatunk szerint amennyiben a válás során bekövetkező válsághelyzetet a pároknak nem sikerül megfelelően kezelniük, perfüggőség alakulhat ki náluk. Egyre többször előfordul, hogy a szakítást már eldöntötték az érintettek, de valami miatt mégsem tudnak elszakadni egymástól. Ahelyett vagy amellett, hogy újrakezdésben gondolkodnának, különböző emberi, de leginkább jogi játszmákat folytatnak egymás ellen. Ezeknek a játszmák legfőbb színpada a bíróság, ahol a gyermekelhelyezési perek és a vagyonmegosztás szándékos, a felek által való elhúzása nem más, mint egy lehetőség a betegessé vált kapcsolat fenntartására” – mondta Dr. Szöőr Anna jogász-pszichológus, aki a Gyermekes Társkereső Szolgálat vezetőjeként száll harcba a perfüggőség ellen.

A legtöbb újrakezdő nem ismeri el, talán nem is tud róla, hiszen a perfüggőség jelensége nem tudatosul a felekben. Ők a jogosnak vélt sérelmeiket szeretnék jogi úton orvosoltatni akár nyolc-tíz éven át, miközben az egymással és a közvetlen környezetükben élőkkel való kapcsolatuk egyre kórosabbá válik. Megfeledkeznek arról, hogy az egymást a rendőrségen indokolatlanul feljelentők, vagy a polgári úton indokolatlanul hosszú időn át pereskedők kezében a gyermek, a vagyon, de maga a jog is legtöbbször csak a játszma eszköze. 

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások