Honkongi pénzeső

Az éppen arra járó hongkongiak néhány perc alatt felkapkodták azt a másfélmilliárd forintnak megfelelő hongkongi dollárt, amely egy pénzszállító autóból esett az útra karácsony este.
Egy rosszul bezárt hátsó ajtónak köszönhetően több millió hongkongi dollár esett egy forgalmas útra szerdán. A bankjegyek formájában érkező karácsonyi meglepetés láttán többen azonnal megálltak a kocsijukkal, kiszálltak, és annyi pénzt szedtek össze, amennyit csak tudtak – írja a South China Morning Post.

Az egyik szemtanú szerint volt olyan nő, aki tíz köteg pénzzel a kezében hagyta el a biztonsági malőr helyszínét.

„Mindenki lassított, láttam néhány kék dobozt az utcán. Azt hittem, az egyik teherautó vesztette el a rakományát. Aztán láttam, ahogy néhány ember felveszi az általam iPhone-dobozoknak hitt dolgokat, és ahogy közelebb értem, láttam a kezükben a rengeteg pénzt” – mondta, majd megjegyezte, 20-30 ember azonnal elkezdte összeszedni a bankjegyeket a földről. „Olyanok voltak, mint a gyerekek, tudták, hogy nem helyes, amit tesznek, de úgy gondolták, ilyen egyszer történik az életben.”

A rendőrség azonban mindenkit arra kér, mielőbb szolgáltassa vissza a bankókat, hiszen a pénz eltulajdonítása lopásnak minősül. A 15 millió hongkongi dollárból eddig 4,8 millió került vissza, senkit sem tartóztattak le.

A G4S biztonsági cég, amely összesen 525 millió hongkongi dollárt szállított, vállalja a felelősséget a történtekért. A brit cég szóvivője közölte, az elsődleges vizsgálatok szerint elromlott az autó hátsó ajtója.
Forrás: nol.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások