Igényelhető az MKB Pay

Elindult a második alkalmazás alapú, mobiltelefonra optimalizált fizetési szolgáltatás. A Gránit Bank ügyfelei után immár az MKB Bank ügyfeleinek is elég egy alkalmazást letölteniük, és az MKB Pay szolgáltatás igénybevételével telefonjukkal fizethetnek az érintőkártyás fizetésre alkalmas POS-készülékeknél.

A Telenor–Budapest Bank múlt héten bejelentett megoldásával ellentétben nem kell kicserélni a telefon SIM-kártyáját, pusztán egy androidos környezetben (legalább 4.4 verzió) működő, NFC-képes telefonra van szükség. (A Gránit Bankhoz hasonlóan Apple telefonokon nem fut az alkalmazás.) Az applikációban valamennyi MKB Mastercard kártya virtualizálható, és felhasználás előtt dönthető el, hogy melyik kártyával történjen a fizetés.

Az MKB Pay alkalmazáshoz minden esetben szükség van egy hat számjegyből álló PIN-kód megadására. Ezt a fizetés elindítása előtt is megtehetjük. A Gránitnál ezzel szemben elegendő, ha a telefont a fizetés előtt aktiváljuk, vagyis kioldjuk a képernyőzárat. Ott ennél szigorúbb azonosítás beállítása opcionális, igaz, 5000 forint felett minden esetben az eredeti bankkártya négy számjegyű PIN-kódjának megadása szükséges a POS-készüléken. Az MKB-nál ugyanakkor a PIN-kódot nem kell a kereskedő készülékén megadni. Az MKB a hírek szerint a későbbiekben a kötelező azonosítást szintén opcionálissá teszi majd.

Forrás: vg.hu

Főbb kulcsszavak: családi pénzügyek, Pénzügyi képzés, Zsebpénz Cimkék: , ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások