Jön végre a félszocpol!

2015.Július 1-től nemcsak új lakásokra, hanem használt lakásokra és meglévő lakás bővítésére is igénybe vehető lesz ismét a “szocpol” támogatás. Türelmetlenül várjuk 2015. júliusát….

További részletes feltételeket a szocpol támogatás igénybevételére vonatkozóan itt talál.

A használt lakás vásárlásakor igénybe vehető támogatásra sokan vártak már több éve, remélhetően most meg fogják tudni oldani a lakásvásárlást a támogatás és esetleg némi hitel bevonásával. A rendelkezés új lendületet adhat az éledező lakás- és a hitelpiacnak is.

Nagy előny, hogy az új lakásokhoz igényelhető támogatási mértéket lehet kérni használt lakás vásárlása esetén is! Tehát ez NEM félszocpol, hanem teljes…. Még akkor is ha most CSOK a neve.

szocpol_2015-2016_feltetelek.jpg

Főbb kulcsszavak: Hitel termék, Lakástámogatás (CSOK), Támogatás
14 Hozzászólás: “Jön végre a félszocpol!
 1. B.Olga szerint:

  Tisztelt Tanácsadó!

  2008-ban vettünk használt lakást részben hitelből.Nem írtunk alá semmilyen szerződést a leendő gyermekekre vonatkozóan.
  Időközben született 2 kisfiunk.
  Igénybe tudjuk venni a támogatást(szocpol illetve félszocpol)?

  Köszönöm

  • dr.Tatár Attila szerint:

   Kedves Olga,

   Visszamenőleg már nem. Új lakáscél esetén (ha a meglévőt eladják és újat vesznek), akkor esetleg.

 2. V. Anita szerint:

  Üdvözlöm!

  Idén nyáron használt lakást vásárolunk az élettársammal, és a kisfiammal. Végigolvastam a CSOK -ra vonatkozó feltételeket, minden kritériumnak megfelelünk, de: a lakás a párom nevén lenne, ő venné fel a lakáshitelt, és a gyermek nem közös. Nincs és nem is szeretnénk közös gyermeket a jövőben sem. Kérdésem: Igényelheti az élettársam a kisfiamra az CSOK-ot? Tudom, nem mérvadó, de a gyermekem ráadásul tartósan beteg (autista). Az interneten egyéb oldalakon nem találtam erre vonatkozó információt, pedig gondolom, többen is vannak, akik saját háztartásukban évek óta nevelik az élettársuk előző kapcsolatából született gyermekét. Köszönettel.

  • dr.Tatár Attila szerint:

   Kedves Anita,

   Sajnos nem. Csak saját gyermekre, örökbe fogadottra lehet igényelni.

 3. Tündi szerint:

  Kedves Tanácsadó!

  Ha május-június környékén vennénk használt lakást fundamentás hitellel. akkor a szocpolt fel tudnánk venni regisztrált élettársként az október-november környékén születendő babánkra? És a szocpol összegét belefordíthatnánk a hitel törlesztésre? Vagy ezekkel a feltételekkel tudnánk bármire felhasználni, ha július előtt vennénk meg a lakást? (felújítás, bővítés..stb)

  Nagyon szépen köszönöm a választ!

  • dr.Tatár Attila szerint:

   Kedves Tünde és Mindenki!

   Sajnos további hozzászólásokra nem áll módomban válaszolni. Nem olvassák el a cikket, a korábbi hozzászólásokat, így ugyanazt kell sokadszorra leírnom. Rengeteg kérés, hozzászólás érkezik és már nem győzöm…
   Bocsánat, de gazdálkodnom kell az időmmel.

 4. Helga szerint:

  Tisztelt cím!

  Paraszthàzra lehet kapni tàmogatàst?és nyílvàn bővítésre gondolok

  • dr.Tatár Attila szerint:

   Kedves Helga,

   Ha vályog házra gondol, akkor szerintem nem kap támogatást, de bármelyik bankfiókban meg tudja nézni a részletes műszaki feltételeket.

 5. P. Márta szerint:

  Tisztelt Tanácsadó!

  Érdeklődöm, hogy egyedülálló anyaként két gyermekkel igénybe lehet-e venni a CSOK-ot már meglévő (2014. szeptemberében vásárolt)62 négyzetméter alapterületű használt ház bővítéséhez, mely jelenleg E energetikai besorolással rendelkezik?

  Válaszát előre is köszönöm!

  • dr.Tatár Attila szerint:

   Kedves Márta,

   Sajnos még nem jelent meg a végleges rendelet, így nem tudom, hogy mi lesz, de szerintem nem fogja megkapni.

 6. B Imre szerint:

  Tisztelt Cím!

  Azt szeretném megkérdezni, hogyha januárban veszek hasznát lakást, akkor visszamenőleg igényelhető-e a támogatás és felújításra is igénybe lehet-e venni?

  • dr.Tatár Attila szerint:

   Kedves Imre,

   Utólag nem vehető igénybe és felújításra sem.

 7. Vné Gy Eleonóra szerint:

  Tisztelt Cím!

  Saját tulajdonú lakásunkat szeretnénk tetőtérbeépítéssel bővíteni, kérdésem az lenne kizáró ok e az, ha van rajta jelzáloghitel a lakásvásárlás miatt( a vásárláshoz nem vehettük igénybe a szocpolt mert családon belül történt a vásárlás)? Illetve van e négyzetméter korlát? /Mi öten élünk (2 felnőtt ; 3 gyerek) egy kb. 110 nm-es lakásba és ezt szeretnénk még bővíteni/

  Válaszát előre is köszönöm!

  • dr.Tatár Attila szerint:

   Kedves Eleonóra,

   Nem kizáró ok a hitel, csak annál a banknál kell a szocpolt intézni, ahol a hitelt felvették. Elvileg lehet még bővíteni, de sok feltétel van, menjen be a bankba és keressen egy segítőkész ügyintézőt.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások