Ki nyerte az első hazai startup olimpiát?

2014. október 22-én 6 startup vállalkozás csapott össze a fővárosi Károlyi-Csekonics Rezidencián a legjobbnak járó címért, a díjakért és a nemzetközi továbbjutásért. A Get in the Ring verseny hazai fordulójának helyezettjei: Neticle Technologies (1.), TestJockey (2.) és Sopreso (3.)

getintheringA Get in the Ring egy új kezdeményezésű, gyors fordulókból álló show verseny, mely nem hétköznapi módon mutatja be és méri össze a startup vállalkozásokat. A 6 résztvevő párosával küzdött a helyszínen felállított boksz ringben, ahol 25 másodperces, gyors, lényegre törő válaszokban bizonyítottak a zsűri előtt. A show-t és az estet Tóth Olivér színész-műsorvezető vezényelte, aki igazi boksz mérkőzéshez illő tempóban és stílusban vezette a szóbeli összecsapásokat.

A pitching fordulókat Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg. Nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít az induló startup vállalkozások sikerességére.

Előadások is voltak

A délután folyamán előadást tartott Gerendai Károly, aki a sikerhez vezető nehézségeit, kalandjait mutatta be a közönség számára. A Sziget Fesztivál alapítóját Zétényi Anna, az Innovalab Institute alapító-ügyvezetőjének újszerű történetmesélést (storytelling) hangsúlyozó előadása követte, majd Tolnai Ákost, az AbilityMatrix alapító-ügyvezetőjét köszönthette a közönség a színpadon, aki az új, érzelmi triggereket mérő kutatási módszerről és a célokról beszélt. Az előadás-sorozatot Fagyal Sándor, az Euro Puppy társalapítója zárta, aki megosztotta a közönséggel, miként lehet Magyarországról nemzetközi világsikert indítani.

Irány a regionális forduló

A Neticle Technologies az első helyet megszerezve indulhat tovább a regionális fordulóba, Szófiába, ahol a régió nyertes startupjaival kell megmérkőznie 2014. november 17-én. A csapat felkészülését, utazását és szállását az Enterprise Hungary biztosítja.

Főbb kulcsszavak: Vállalat

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások