Nő a köztartozás mentes cégek adatbázisa

Egyre többen kérik felvételüket a köztartozás mentes adatbázisba, január végén már 20 ezer magánszemély és 77 ezer cég szerepelt a listán – írta a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet szombati számában Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője elmondta, hogy fél évvel ezelőtt mintegy ezer magánszemély és 64 ezer cég szerepelt a listán, amelyre azok a magánszemélyek és cégek kerülhetnek fel saját kérésükre, akik időben teljesítik köztartozásaikat.

A lap emlékeztet arra, hogy az önkormányzatok tavaly mandátumhoz jutott képviselőit jogszabály kötelezi arra, hogy a megválasztásukat követően vetessék fel magukat a listára.

Kis Péter András pedig azt emelte ki, hogy az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) több vállalkozót is ösztönözhetett a listára való felvétel kezdeményezésére, mert az abban szereplők mentesülhetnek az előírt biztosíték nyújtási kötelezettség alól.

A regiszterben szereplők számos hatósági vagy egyéb ügyintézésében is használhatják az igazolást.

Főbb kulcsszavak: Vállalat

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások