Mapei és a csapatépítés

Kemény Dénes és a csempe a medencében

Kemény Dénes valószínűleg még akkor sem gondolt arra, hogy a medencéket, ahol olimpiai bajnok csapatot kovácsolt a fiaiból, talán éppen azoknak az embereknek a termékeivel burkolták, akik vele szemben ültek.

Az építőiparban még nem megszokott a korszerű üzleti ismeretek követése és alkalmazása. A Mapei tudásmegosztás programjának keretében szeretné ösztönözni partnereit az önképzésre, önfejlesztésre mert szerintük az a siker záloga.

Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke 100 építőanyag kereskedőnek beszélt a csapatépítésről a Mapei nemrégiben megrendezett évindító konferenciáján, melynek témája a céltudatos vezetés volt.

Kemény Dénes előadásában elmondta, hogy „csak az a vezető számíthat követőkre, aki szívből jövően viszonyul a csapatához, figyel rájuk, törődik velük, képes megérteni őket. A vezető dolga, hogy jövőképet adjon, és tettekre tudja sarkallni a vele együttműködőket.”

Ehhez pedig a munkatársaknak el kell fogadják a vezetőt, akinek álmokat kell ébreszteni és megvalósítható célokat kitűzni. Ugyanakkor célok eléréséhez jó játékosokra, munkatársakra is szükség van. De nem elég, ha valaki tehetséges, a szorgalom és az alázat mind szükséges a sikerhez.

A Mapei sikere mögötti szemlélet

A Mapei 27,75 (ez lett a hivatalos adat) 26 százalékos növekedést ért el 2014-ben, miközben a hidegburkolati piac mindössze 2 százalékot növekedett. Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője a célkitűzésről tartott előadásában rámutatott, hogy minden vállalkozás akkora, mint a céljai. Vezetőként kiemelten fontos, hogy megtanuljuk leküzdeni azokat az újabb és újabb akadályokat, amelyek a céges céljaink elé gördülnek. Ez a siker titka.

Nagyon pontosan, egyértelműen kell meghatározni és leírni a célt és határidőt kitűzni mellé. Ugyanis amíg egy célnak nincs határideje, addig nem több, mint egy álom. Majd a megvalósítás minden lépésébe be kell vonni a munkatársakat.

Végül Markovich Béla elmondta: “Csak úgy fogod elérni a céljaidat, ha megszerzed magadnak az azok eléréséhez szükséges tudást.”

Főbb kulcsszavak: Vállalat

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások