Merre fejlődik az Európai Unió?

Közzé tették a gazdasági és monetáris unió (GMU) elmélyítésére irányuló nagyszabású tervet. Lássuk az EU jövőjét….

A terv intézkedései idén július 1-jén indulnak, és az elképzelések szerint legkésőbb 2025-ig ténylegesen kiteljesedik a gazdasági és monetáris unió. A jövőbeli gazdasági és monetáris unió elgondolásának megvalósítása érdekében három szakaszban végrehajtandó konkrét intézkedésekre született javaslat.

Egyes fellépésekre már a közeljövőben szükség lesz – köztük európai betétbiztosítási rendszer bevezetésére –, egyes intézkedések pedig – például az euróövezet kincstárának létrehozása – hosszú távon eredményezhetik a szuverenitás megosztását az euróövezet tagállamai között.

A tervet ma bemutató öt elnök víziója, hogy a messzemenően stabil és átlátható GMU érdekében nagyobb hangsúlyt kell helyezni az intézményekre. Mindez összhangban áll Jean-Claude Juncker mélyebb és méltányosabb gazdasági és monetáris uniót célzó prioritásával is.

A teljes angol nyelvű sajtóközlemény itt olvasható.

Forrás: vg.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások