Mibe kerül a feketegazdaság?

A ONE nemzetközi érdekvédelmi szervezet jelentése szerint évente több mint 1000 milliárd dollárt veszít a globális gazdaság a korrupció miatt, ez a világ GDP-jének 0,6 százaléka.

Szinte elképzelhetetlen összeget, mintegy 1180 milliárd dollárt veszít a globális gazdaság évente a korrupció miatt – írja a Quartz.

A ONE nemzetközi érdekvédelmi szervezet azután jutott erre az összegre, hogy megvizsgálták a tiltott pénzügyi műveleteket (csempészet, ember- és drogkereskedelem, illegális fegyverkereskedelem), az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési Hivatalának adatait, illetve a vesztegetésre, pénzmosásra, adóelkerülésre, a kereskedelem “félreárazására” vonatkozólag is elkészítették becslésüket a fentiekben használt módszerek alapján.

A szervezet azt találta, hogy mintegy 630 milliárd dollár úszik el a pénzmosás miatt, az adóelkerülés 250 milliárd dollárba fáj, a vesztegetés 200 milliárd dollár kárt okoz, a kereskedelem félreárazása pedig 100 milliárdos mínuszt okoz.
Forrás: hvg.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások