Nem mennek ki a szabadba a gyerekek

Elképesztő eredményre jutott egy országos brit felmérés – írja a Guardian. A kutatók azt vizsgálták, hogy mennyi időt töltenek a gyerekek a parkokban, erdőkben, réteken, tehát a szabad ég alatt, és miért.

Az országszerte megkérdezett kétezer, 5–12 éves kor közötti gyereket nevelő szülő beszámolója szerint a gyerekek 64 százaléka kevesebb mint egy órát játszik naponta a szabadban: ennél az elítélt rabok számára kötelezően előírt szabadtéri tartózkodás is több.

A gyerekek ötöde egy átlagos napon egyáltalán nem tölt időt a szabadban. Egy korábbi, februári kutatás szerint kilenc gyerek közül több mint egy legalább egy éve egyáltalán nem járt parkban vagy a természetben. Az ENSZ ajánlása szerint az iskolás korú gyerekeknek legalább napi egy órát kéne a szabadban játszaniuk.

A kutatók a jelenség okai között a szülők félelmeit, a megfelelő zöldterületek hiányát és az elektronikus kütyük jelentette csábítást sorolták fel. A csökkenő szabadtéri aktivitás hozzájárul a gyerekek elhízásához, és rontja a mentális állapotukat. A gyerekek kétszer annyi időt töltenek a képernyők előtt, mint odakint.

A brit kormány most a nemzeti parkokkal karöltve lépéseket tervez, hogy növeljék az iskolások által a szabadban töltött időt.
Forrás: index.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások