Olaszország és az offshore pénzek

A Nina Ricci divat- és parfümmárka örökösnőjét, Arlette Riccit egy év börtönre, és jelentős értékű kártérítésre ítélték adócsalás miatt – közölte az ABC. Több millió eurót rejtett el a HSBC bank svájci bankszámláin, hogy ne kelljen adóznia.

Ricci az első híres elítélt ügyfél a HSBC banknál kirobbant adócsalási botrányban. A bank több tízezer ügyfelének ajánlotta fel, hogy csaljon velük adót. Az ügy úgy derült ki, hogy a HSBC egyik svájci IT-biztonsági szakembere, Hervé Falciani 2007-ben ellopott egy csomó banki ügyféladatot 2005–2007 köztről, és kiadta a francia rendőrségnek.

A közeljövőben több hasonló ítélet várható.
Nina Ricci 73 éves unokája pénzmosás és adócsalás miatt kapott börtönítéletet. Ezen kívül egymillió euró (296 millió forint) bírságot és két, 4 millió eurót érő (1,18 milliárd forint) ingatlan elkobzását is elrendelte a bíróság.
Az ítélet elsőfokú, és Ricci ügyvédje még nem döntötte el, hogy fellebbez-e.

Forrás: index.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások