Önvezető autóhoz lesz feketedoboz

Az önvezető autók Németországban fekete dobozt kaphatnak, hogy folyamatosan rögzítve legyenek az utazás körülményei, és egy baleset után tudható legyen, hogy mi történt és kié a felelősség.

A német közlekedési miniszter, Alexander Dobrindt javaslatában az is szerepel, hogy a sofőröknek a kormánykerék mögötti ülésben kell maradniuk, még akkor is, ha nem kell odafigyelniük a forgalomra és az autó irányítására.

Külön kiemelték a közlekedési szakértők, hogy a fekete doboznak mindenképpen adatokat kell rögzíteniük, amikor a robotsofőr van szolgálatban, és azt is elmentik, hogy mikor veszi vissza az irányítást a humán sofőr. Egyértelmű, hogy a javaslatot az önvezető Tesla autókkal közelmúltban történt halálos balesek inspirálták, ezekben az esetekben ugyanis erősen vitatott volt az emberi és gépi sofőrök felelőssége.

A robotautókra vonatkozó szabálymódosítás még csak terv, de várható, hogy még idén nyáron elfogadják.
Forrás: index.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások