Segítenek a horvát szegényeken

Horvátországban a mostani hétfő sok ember számára minden bizonnyal piros betűs ünnepnek fog megmaradni. Ugyanis 2,1 milliárd kuna értékben engednek el fennálló adósságokat a legnehezebb helyzetben lévő körülbelül 60 ezer embernek.

Több mint 60 ezer ember adósságát írják le hétfőn Horvátországban – írja a Business Insider. Az akció keretében mintegy 2,1 milliárd kuna (körülbelül 84 milliárd forint) adósságot engednek el a bankok, közüzemi szolgáltatók és telekommunikációs cégek. A horvát kormánnyal megállapodást kötő vállalatok közül egyik veszteségét sem térítik meg.

Azok a háztartások vehetnek részt a programban, amelyeknek levesebb, mint 35 ezer kunás (maximum 1,4 millió forint) adósságuk van, és havi jövedelmük nem éri el az 1250 kunát (50 ezer forint). Azok a horvátok, akiknek van megtakarításuk, illetve ingatlanuk, nem vehetnek részt a programban.

A horvát miniszterelnök-helyettes, Milanka Opacic szerint az érintett emberek ezzel új lappal indulhatnak – adósság nélkül. Tavaly júliusban már körübelül 317 ezer embernek volt zárolva a bankszámlája a rosszul törlesztés miatt, ennek a tömegnek körülbelül most 20 százalékát érintheti az intézkedés, így ők újra tudják majd használni bankszámlájukat.

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök szerint az ő kormánya az első, amely foglalkozik ezzel a nehéz kérdéssel, és büszkék erre a lépésre.

Forrás: hvg.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások