Trónok Harca – vacsora

Autentikus Trónok Harca vacsorákra hívják egymást a rajongók szerte a világban. Bemutatjuk, miből áll egy menüsor.

A negyedik évadánál tartó Trónok harca nem véletlenül az egyik legnépszerűbb televíziós sorozat az elmúlt években: a középkorba ágyazott regény-adaptáció remek dramaturgiával, árnyalt karakterekkel, frappáns párbeszédekkel és lehengerlő látványvilággal nyűgözi le részről részre a nézőket. Mint minden sikerszériának, a Trónok harcának is megvan a maga rajongói bázisa, amelynek tagjai egészen fantáziadús módszerekkel teremtik újra maguknak a filmbéli világot a beöltözős partiktól kezdve a korhű kardvívásig, bár sárkányröptetésről egyelőre nem tudunk.

A legújabb hóbort világszerte, hogy a regényhez, illetve a tévésorozathoz hű vacsorára invitálják egymást a fanok. Ez az ínycsiklandó divat a sorozat előrehaladtával egyre népszerűbbé és elterjedtebbé vált, ezért az ehhez kapcsolódó ismeretanyag is folyamatosan gyarapszik az interneten. Mivel csak az igazán elvetemült rajongóknak jut eszébe még azt is figyelni két véres vagy fedetlen kebles jelenet között, hogy mit esznek éppen a karakterek, a Falatozz.hu összegyűjtötte, hogy milyen kellékei vannak egy ilyen szeánsznak.

A feladat nem volt nehéz, ugyanis George R. R. Martin, a regénysorozat írója, előszeretettel tér ki az egyes szereplők ételeire, részletezve Westeros királyainak és nemeseinek lakomáit. A sudár Sansa citromtorta-imádata az emlékezetesebb gasztronómiai pillanatok közé tartozik, de megszámlálhatatlan helyen és időben bukkan fel az evés és ivás, mint központi motívum. Az összeállítás egy teljes menüsort tartalmaz a levestől a desszertig és az italig, amelyet a hétköznapokban is elérhető hozzávalóknak köszönhetően egy kis konyhai gyakorlattal bárki el tud otthon is készíteni. Érdemes belevágni, rajongóknak és a sorozattal csak most ismerkedőknek egyaránt. Kattintson a receptekre és kezdődjön a westerosi lakoma… dinner is coming!

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások