Új bankot alapít a K&H

A K&H Bank jövőre alapítja meg jelzálogbankját, hogy ezáltal eleget tegyen az új szabályozási követelményeknek – közölte Bába Ágnes, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese hétfőn.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) áprilisban jelentette be, hogy rendeletben írja elő minden, jelzáloghitelezést folytató magyarországi banknak, hogy 2016. október 1-jétől hitelállományának legalább 15 százalékát jelzáloglevél formájában kell finanszíroznia.

A Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában Bába Ágnes elmondta, hogy a K&H Bank meghozta a stratégiai döntést a jelzálogbank megalapításáról, és most a megvalósítás részletein dolgoznak. A K&H 50-90 milliárdnyi jelzáloglevelet bocsáthat majd ki saját jelzáloghitelei mögé a néhány százmillió és egymilliárd forint közötti költséggel felállítható jelzálogbank révén – tette hozzá.

Magyarországon jelenleg három pénzintézet – az OTP, az FHB és az Unicredit – működtet jelzálogbankot. Az Erste Bank augusztus 3-án jelentette be, hogy beadta jelzálogbank alapítási kérelmét az MNB-nek.

Bába Ágnes szerint elképzelhető, hogy az Erste és a K&H után még egy pénzintézet saját jelzálogbankot alapít, de a magyar piac három új jelzálogbanknál többet nem bír el.

A K&H Bank az idei év első hét hónapjában 40 milliárd forint körüli értékben helyezett ki jelzáloghiteleket – mondta el a vezérigazgató-helyettes, aki szerint összességében idén a magyar bankok 300 milliárd forint értékben nyújthatnak jelzáloghitelt, 50 milliárddal többet a 2014-es 250 milliárd forintnál.
Forrás: napi.hu

Főbb kulcsszavak: családi pénzügyek, Hitel termék, Lakástámogatás (CSOK)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások