Újabb NAV trükkök

Piknikező baráti társaság tagjainak adták ki magukat azok a NAV-ellenőrök, akik nemrégiben VI. és VII. kerületi éttermekből rendeltek ételt és italt a városligeti tóhoz. Egyik vendéglátó hely sem adott azonban szabályos pénztárgépi nyugtát, ezért megbírságolták őket.

Meglepő fordulatot vett néhány vendéglátós napja, amikor egy városligeti piknikre ételeket, italokat szállítottak ki – fogalmazott a NAV a szokatlan ellenőrzési akcióról szóló közleményében.

A megrendeléseket átvevő, bulizó társaság kifizette a számlát, majd az igazolványaikat felmutatva közölték, hogy a NAV-tól vannak és próbavásárlást végeztek.

A közlemény felidézte, hogy a NAV augusztus eleje óta koncentráltan ellenőrzi a főváros belső kerületeiben működő vendéglátóhelyek nyugtaadási fegyelmét. A teljesebb kép érdekében azonban nemcsak a helybeni fogyasztást, de az ételkiszállítást is vizsgálják.

Ennek az ellenőrzési sorozatnak a részeként néhány fiatal revizor – mintha csak egy laza délutáni piknikre készülnének – a VI. és a VII. kerület különböző éttermeiből étel- és italkiszállítást rendelt a városligeti tóhoz.

A megrendelések sorban meg is érkeztek, azonban egy olyan vendéglős sem akadt, aki szabályos pénztárgépi nyugtát mellékelt volna a csomaghoz, a számla végösszegét csupán a vásárlók megtévesztésére alkalmas, első ránézésre szabályos pénztárgépi nyugtának látszó pincérblokkon tüntették fel – közölte a NAV.

Az adóhatóság szerint a futárok meglepődve, de együttműködve vették tudomásul az ellenőrzést, amely ráadásul többük foglalkoztatási jogviszonyának rendezetlenségét is feltárta. “A bírságok kiszabása folyamatban van, összegük egyenként akár milliós nagyságrendű is lehet” – olvasható a közleményben.

Forrás: hvg.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások