ABB a száz leginnovatívabb cég között

A Thomson Reuters üzleti hírszolgáltató a világ legjelentősebb innovációs cégei közé sorolta az ABB piacvezető energetikai és automatizálási cégcsoportot a „Top 100 Global Innovators” elnevezésű listáján.

Ezt az elismerést világszerte azok a vállalatok érdemlik ki, amelyek kiemelkedően elkötelezettek a globális innováció, az új ötletek védelme és a találmányok kereskedelmi hasznosítása iránt.

“Ez az elismerés komolyan megerősít bennünket azon célkitűzésünkben, hogy innovatív megoldásokat fejlesszünk ki az automatizálás, az energiahatékonyság és az energiahálózatok területén.” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB cégcsoport vezérigazgatója.

Az elmúlt évben az ABB több, az innováció területén mérföldkőnek számító újítást jelentett be. Ezek között található az integrált energiaszabályzási funkciókkal kombinált kisfeszültségű megszakító, az egyenáramú gyorstöltő elektromos autókhoz, az elektromos buszok gyorstöltői, valamint a hibrid nagyfeszültségű egyenáramú megszakító kifejlesztése.

Az egyik fejlesztésük különösen érdekes, ez egy robotoknál alkalmazott kamerás képfeldolgozó rendszer. Az ABB Integrated Vision (ABB integrált képfeldolgozó rendszer) egy nagyteljesítményű intelligens kamera rendszer, amely gyorsabbá és könnyebben telepíthetővé teszi a kamera alapú robot képfeldolgozó alkalmazásokat. Ezzel a megoldással automatizált formában képesek a gyártók pontosabban nyomon követni a termékeket, fejleszthetik az ellátási lánc menedzsmentet, javíthatják a minőséget, korrigálhatják a gyártási hibákat.

Az ABB azt követően érdemelte ki a Thomson Reuters elismerését, hogy idén az Európai Szabadalmi Hivatal előkelő listájára került, amelyen Európa 50 legtöbb szabadalmat beterjesztő cége szerepel, valamint az MIT Technology Review magazin is a világ 50 vezető innovációs cége közé sorolta.

Az ABB 2012-ben több mint 1,2 milliárd dollárt fordított K+F tevékenységekre. A cégcsoport mintegy 8.000 technológus mérnököt alkalmaz a világ több mint 20 országában.  Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 150.000 alkalmazottat foglalkoztat.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal