Adathalászok az MKB Bank ellen

Ismeretlen csalók az MKB NetBANKár oldalára a megtévesztésig hasonló, hamis weboldalt hoztak létre. Legyen mindenki óvatos, mert a csalók oldala a Google első találatai között is megjelenhet – erre figyelmeztetett az MKB Bank csütörtökön.

A pénzintézet szerint a csalók a hamis weboldal létrehozásával a NetBANKár (internet banking) azonosítók megszerzésére törekszenek, hogy hozzáférhessenek az ügyfelek pénzügyi adataihoz, pénzéhez.

Ha az ügyfelek a google.com segítségével próbálják elérni az MKB Bank oldalát, akkor a hamis weblap hirdetés formájában akár az első találatok között is megjelenhet – írják a pénzintézet oldalán.

Az MKB NetBANKár használatához bevezetett, a tranzakciókhoz kötött kötelező SMS aláíró jelszó és az EV-SSL technológia a bank minden ügyfelének kiemelt védelmet nyújt a csalások ellen.

A biztonság alapfeltétele, hogy a tranzakciót aláíró SMS-t, amelyet az ügyfelek saját mobiltelefonjaikra kapnak, semmilyen körülmények között ne adják meg adathalász oldalon.

Az MKB nyomatékosan kéri ügyfeleit arra is, hogy ne adják meg személyes azonosítójukat, jelszavukat, e-mail címüket a hamis oldalon. Ha ez mégis előfordult, azonnal hívják az MKB Bank Contact Centerét.

Az MKB bank minden ügyfelének azt javasolja, hogy az mkbnetbankar.hu webcímen vagy az MKB honlapján a www.mkb.hu címen keresztül lépjenek be a NetBANKár oldalára.
Forrás: hvg.hu

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal