Az orosz cégeknek nem lehet külföldi bankjuk

Az orosz pénzügyminisztérium törvénymódosítást készít elő, amely megtiltaná az állami és a stratégiai fontosságú magánvállalatoknak, hogy külföldi tulajdonban levő bankban tartsák pénzüket.

Az orosz pénzügyminisztériumban elkészültek az ahhoz a törvénymódosításhoz szükséges jogi anyagok, amely megtiltaná nemcsak az állami vállalatoknak, de a stratégiai fontosságúnak minősített magánvállalatoknak is, hogy pénzüket külföldi tulajdonban levő bankban tartsák – tudta meg a Kommerszant. A lap értesülését a minisztérium nem volt hajlandó kommentálni.

Az előterjesztés értelmében valamennyi állami vállalat csak orosz állami bankban vezethet számlát, vagy olyan, magántulajdonban levő orosz bankban, amelynek az alaptőkéje minimum 16,5 milliárd rubel (483 millió dollár). A korlátozás vonatkozik azokra a magánvállalatokra is, amelyek a külföldi beruházásokra vonatkozó törvény értelmében stratégia fontosságúnak minősülnek honvédelmi vagy biztonsági szempontból.

Az újság szerint ezt ez azt jelenti, hogy nem tarthatnak külföldi tulajdonú bankban pénzt a nagy élelmiszergyártók, kiskereskedelmi láncok és telekommunikációs cégek sem.
Forrás: napigazdasag.hu

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal