Bankfiókot robbantottak Budapesten

Január 13-án, hétfőn 4 óra 18 perckor Budapesten a Lehel utcában egy bank épületének utcafronti fala robbanás miatt kidőlt.Szerencsére ritka esemény ez Budapesten.

Az elsődleges vizsgálatok szerint robbantásos bűncselekmény történt a fővárosi Lehel utca egyik pénzintézeténél. A rendőrség az okot vizsgálja, személyi sérülésről nem kaptak információt. A Béke tér és a Róbert Károly körút között teljes szélességében lezárták az utat, ami a villamosközlekedést is érinti.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint mintegy tíz négyzetméter területen kirobbant egy bank épületének oldalfala a Lehel utcában, ahol két, egyenként nyolcemeletes épület közötti átjáró részben több bankfiók is található, ezek egyikénél történt a robbanás.


A közlemény szerint a lakóépületekben a közműszolgáltatások működnek, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség. A tűzoltók a robbanás mértéke miatt tűzszerészt és statikust is hívtak a helyszínre, ahol gázkoncentrációt nem mértek, tűzre, füstre utaló jelet nem találtak – írta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Robbantás történt

Komoly bombafenyegetést nem kaptak korábban a bankok, a ma hajnalban felrobbantott CIB-fiók sem, az elkövetés pedig arra utal, hogy a robbantó nem akarta, hogy bárki megsérüljön – írja az index. Az ok nem ismert, de akár szimbolikus is lehet, hogy ezen a környéken hét bankfiók áll egymás mellett. A cellainformációk és a térfigyelő kamerák segítségével juthatnak el a rendőrök az elkövetőhöz.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint mintegy tíz négyzetméter területen kirobbant az épület oldalfala, ahol két, egyenként nyolcemeletes épület közötti átjáró részben több bankfiók is található, ezek egyikénél történt a robbanás. A tűzoltók az egyik nyolcemeletes épületből kikísérték a lakókat, akiket a helyszín átvizsgálása után visszaengedték otthonukba.

Az ügyben egy motorost keresnek, aki a helyszínről “egy cross enduro jellegű, tarka színű, forgalmi rendszám nélküli, 150-170 cm3-es, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott.” Az elsődleges információk szerint a robbanást egyelőre ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta.

A bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult, személyi sérülés nem történt” – írja közleményében a rendőrség. Volt állítólag olyan szemtanú is, aki azt mondta, hogy a robbantás előtt valaki megkérte a környék hajléktalanjait, menjenek távolabb.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal