Blog

2003-tól vezetek egy pénzügyi-befektetési blogot a Nők Lapja Café-n, több klubot szerkesztek a Network.hu oldalon és több weboldalt is szerkesztek, amelyek befektetési kérdésekkel foglalkoznak.

persely-aranyA blog írás az a műfaj, amely számomra teljesen megfelelő, folyamatosan tudok több ezer emberhez szólni, akik megbíznak bennem, több, mint tíz éve olvassák az írásaimat. Az internet korában a megfelelő tájékozottság elérése nagyon könnyű: minden kérdéskörben a bőség zavarával szembesülünk, inkább az a gond, hogy hogyan válasszon az ember és hogyan döntse el, hogy mi igaz és mi nem.

Miért jó dolog egy blog?

Ha utazni szeretnék valahova, akkor az interneten minden rendelkezésemre áll: megnézhetem a helyszínt, választhatok kapcsolódó programokat, lefoglalhatom a szállást, megtervezhetem az utazást és nem utolsó sorban elolvashatom mások véleményét, észrevételeit, tanácsait.

Pénzügyi kérdésekben is hasonlóan egyszerű az internet használata. Számtalan összehasonlító oldal, elemző blog áll rendelkezésünkre, csak beírjuk a keresőbe, hogy mit keresünk és máris több szakember tanácsait olvashatjuk.

Véleményem szerint azonban nem ennyire egyszerű a dolog: egy alapvető ismeretre mindenképpen szükségünk van és egy olyan tapasztalatra, amely a megfelelő kérdések feltevéséhez szükséges. Csak az tud eligazodni a számtalan ajánlatot, véleményt látva, aki már “az úton” tart valahol, nem teljesen kezdő. Ezért szoktam az ügyfeleimet tanítani. Meg kell érteniük, hogy a befektetés egy tanulási folyamat és a döntést a kezünkből nem szabad kiengedni. Ha rábízzuk a döntést valakire, az is egy döntés és a következményei bennünket és a pénzünket érintik!

Befektetési tanácsadás

Egy befektetési döntés meghozatalánál nem szokott elegendő lenni az internetes böngészés, olvasgatás, ha valaki valóban megalapozott döntést szeretne hozni, akkor szükséges egy személyes találkozás, konzultáció is.

Tehát az internet a választást könnyíti meg: melyik termék érdekel és melyik szakértővel gondolom, hogy érdemes találkozni. Ennél tovább többnyire nem lehet eljutni – bár ma már lehet interneten befektetési termékeket is vásárolni!

A megalapozott befektetési döntés meghozatala idő igényes dolog: meg kell találnunk az elképzelésünknek megfelelő terméket, olvasni róla több véleményt és szükséges egy személyes konzultáció is.

Hogy még bonyolultabb legyen a dolog: többnyire nem is csak egy termék kiválasztásáról van szó, hanem általában egy befektetési portfólió kialakítása a megfelel megoldás. Ehhez pedig aztán valóban jól jön a segítség.

Keressen meg, kérje segítségemet még a befektetési döntés meghozatala előtt!

dr.Tatár Attila

10 thoughts on “Blog

 1. Lilla

  jó estét,
  érdeklődnék, csok igénylésénél, mind a kettő felet megvizsgálják? amennyiben az egyik fél büntetett előéletű, nem kaphatnak hitelt? köszönettel, Lilla

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Lilla,

   Amennyiben házasok, akkor valóban gond lehet.

 2. benedek

  tisztelt dr Tatár Attila
  Olyan kerdesem van hogy a kuria hatarozata most csak a panaszal elatott elszamolásal élökre vonatkozik vagy nem? emelet az ugyvedes elöadasveteli szerz. ft szerepel a közjegyzöiben mar chf is ami 1ével kersöbb készült sajnos 1m92e pár szaz forintott be is fizettem amit az elöszerzödes aláirasanál atasdasra került ekkor nem tutam hogy a hitel chf ben fogjak folyositani nekem nem figyeltem rendesen az elsztamolásra meg nem is segitett a bank sem igy az egész az eosz faktornal van es a lakasom elártvereztek es maradt 5mft tartozásom tud aban segiteni hogy hova es mit erdemes benyujtani eben az ugyben mert mar nem birom tovabb
  maradok tisztewlettel T Benedek

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Benedek,

   Nem tudok egyértelmű választ adni ennyi információ alapján.
   Én nem vagyok ügyvéd, de a problémája inkább jogi természetű, ezért nem is foglalnék állást. Panaszt írásban mindig érdemes tenni, de ez az Ön esetében nem könnyű megfogalmazás….

 3. K Judit

  Tisztelt Dr. Tatár Attila!

  Jóváhagyták a CSOK-ot és az ÁFA visszaigénylésemet 2016.febr.10-én. Sajnos még sem haladunk, mivel még nem sikerült kideríteni, hogy milyen keltezésű számlákat fogadnak el.
  Az építkezést 5 éve kezdtük. Febr.11-én jött ki a “korlátozás”, miszerint a 2015.jan.1-je utáni számlákat lehet elszámolni. Vajon ránk is ez a szabály vonatkozik?
  A banki ügyéntéző olyasmit mondott, hogy elkülönítették nekünk az 5 millió Ft-ot. Viszont, ha a 2015 előtti számlákat nem fogadják el, akkor biztos, hogy nem lesz ~ 23,5m forintnyi számlám. Kérdésem az lenne, hogy ha ráterhelik az ingatlanra az 5 millió Ft-ot, akkor azt lehet-e modosítani később.

  Előre is köszönöm válaszát!

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Judit,

   Ezt előzetesen végig kell gondolni, mert a támogatás kapcsán teher kerül a házra és ez korlátoz minden későbbi “változtatást”.
   Sürgessék a bank döntését és kérjenek minden információt írásban….

 4. Vivien

  Tisztelt Dr. Tatár Attila!

  Szeretnénk igénybe venni az új CSOK-ot, s már a 3 gyermek is megvan.
  Találtunk egy nagyon jó kis házat. 4 lakásos Társasház. Nettó: 65 nm.
  Szeretném kérdezni, hogy az új CSOK. szempontjából:
  1., Lakásnak minősül vagy, háznak?
  2., Az ingatlan 2012.-ben épült, és a Lakhatási Engedély is 2012.-ben elkészült. Kivitelező cégtől vesszük, de már 2 év eltelt azóta.
  Így is újnak minősül, és felvehető rá a CSOk.

  Válaszát nagyon szépen KÖSZÖNÖM!!!!
  Tisztelettel: Kissné

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Vivien,

   A társasházban gondolom van alapszabály és ez rendelkezik a tulajdoni részekről. Ez szerintem lakás.
   Ha nincs használatbavételi engedély, akkor új, egyébként használt.

 5. Gy Annamária

  Elnézését kérem, de egy kérdésemre lenne, amelyre nem találok választ.
  Deviza (CHF) hitel volt a lakásomon. A lakás az én tulajdonomban volt, elváltam. A hitelt a férjem vette fel, én mint adóstárs voltam az ügyletben. A lakást el kellett adnom és a hitelt vissza kellett fizetnem. Most a deviza elszámoltatásnál a visszajáró összeget a bank az adósnak küldi meg. Azonban az én esetemben én fizettem vissza az adósságot és nem a férjem, aki az adós volt. Hogy lenne az lehetséges, hogy ezt a pénzt az kapja vissza, aki befizette. Köszönettel.

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Annamária,

   A bank csak az adóssal tud elszámolni, ezt a problémát egymás között kell rendezniük. Közjegyző előtt kellene nyilatkoznia az adósnak, azt elfogadja a bank.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal