CSOK: nagy az érdeklődés

Óriási az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, az idei első félévben 61 ezren érdeklődtek a bankoknál, és csaknem 12 ezer kérelmet nyújtottak be, összesen mintegy 32 milliárd forint értékben – írja a Híradó.hu.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az M1 csatorna reggeli műsorában beszélt arról is, hogy a csok indulása óta eltelt egy év alatt több mint 22 ezer család vette igénybe a támogatást 43 milliárd forint értékben – olvasható a portálon.

A családokat más formában is támogatják, az otthonteremtést segíti az újépítésű ingatlanokra vonatkozó áfacsökkentés, illetve az áfavisszatérítés lehetősége, az építkezési előírások egyszerűsítése.

Novák Katalin emlékeztetett: az otthonteremtési programnak kettős célja van: egyrészt a családok támogatása, a demográfiai ösztönzés, másrészt pedig a gazdaság élénkítése az építőiparon keresztül is. A kormány jövőre 211 milliárd forinttal támogatja az újabb otthonteremtési programokat. Novák Katalin hangsúlyozta: ez egy felülről nyitott előirányzat, ami azt jelenti, ahányan igényelni fogják a támogatást, és jogosultak rá, azok meg is fogják kapni.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal