Digitalizáció: megújul a bankszektor

A technikai fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan megújul a bankszektor: a teljes körű digitalizáció és az online ügyfélkiszolgálás útján haladnak a pénzintézetek az ügyfélélmény maximalizálás és a fokozódó piaci versenyben való helytállás érdekében.

bankszektor-bankweb-320-3202017A digitális fejlesztések mellett más lehetőségek és kihívások is megjelennek, mint például az ingatlanhitelezés új irányai, a portfoliótisztítás, a jogszabályi környezet változásai és az újonnan megjelenő piaci kockázatok. A kriptovaluták és a blockchain technológia is azon témakörök közé tartoznak, amelyek a leginkább foglalkoztatják a piaci szereplőket, nem kivétel ez alól a bankszektor sem.

Létrejönnek újabb és újabb innovatív fizetési megoldások a könnyebb és gyorsabb ügyintézés érdekében, illetve a hitelezési trendek is egyre inkább a felhasználói kényelem irányába haladnak.

Az IIR Magyarország szokásos Bankszektor konferenciáján, amely idén november 29-30-között kerül megrendezésre Budapesten, bővebben hallhatnak a résztvevők a fent említett fontos témákról. A felmerült kérdésekre a bankszektor prominens képviselői mellett a vállalati és a szolgáltatói oldal szakemberei fognak válaszolni, akik gyakorlati példák bemutatásával megosztják tapasztalataikat is.

Magyarország jövőbeli bankolási kilátásairól, a szektort érintő változásokról Hegedüs Éva, a Magyar Bankszövetség Elnökségi tagja, valamint a GRÁNIT Bank Zrt. Elnök-vezérigazgatója fogja tájékoztatni a jelenlévőket.

Az adatfeldolgozási lehetőségek és kihívások, az ügyfélprofil kialakítása az Opten Kft. stratégiai igazgatója, Dr. Csorbai Hajnalka által kerül bemutatásra. A lakáshitelezési innováció és ingatlanpiaci helyzet kapcsán az Otthon Centrum Kft. elemzési vezetője tart előadást az utóbbi évben teljesen átalakult lakáspiaci helyzetről, a „CSOK-hatásról” és a lakáskereslet változásairól, a Magyar Nemzeti Bank képviselője pedig a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel piaci hatásairól és jövedelmezőségéről.

Bagi Péter, a Magyar Adósságrendező Zrt. Ügyvezető igazgatója „Portfoliótisztítással a „rossz” hitelek csökkentéséért” címmel tart előadást, melyben bemutatja a tisztogatási trendeket, a piaci szereplők alkalmazkodását és a piacformáló hatásokat.
Az első nap zárásaképpen az előadók a hitelezési trendeket fogják megvitatni a digitalizáció szellemében egy kerekasztal-beszélgetés során.

Hiába is mondaná bárki a piaci szereplők közül, hogy a fintech cégek, a fintech megoldások és fejlesztések még a jövő zenéi. A fintech bizony itt van, ez már a jelen és nem csak a jövő. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az MKB Fintechlab inkubátor programja, melyben az MKB bank és a kis fintech cégek közösen tudnak dolgozni, gondolkodni, fejlődni és teret adni a megoldásoknak.

A pénzügyi piacon tapasztalható változásokra, gyorsan fejlődő technikai újításokra létrejött MIFID II direktíváról, a különböző értékesítési platformok, és a hozzájuk köthető riportolási kötelezettségekről, és hatásairól a Raiffeisen Bank Zrt. Befektetési termékmenedzsment vezetője, Sipőcz Péter fog beszélni.

A második nap is egy eszmecserével zárul, az előadók keresik a megoldásokat és lehetőségeket az adattárház tőkéjének erejével kapcsolatban.
A Bankszektor 2017 konferencia két napja felöleli mindazon aktualitásokat, melyek most a leginkább foglalkoztatják a piaci szereplőket. Ne maradjon le Ön sem! Látogasson el a rendezvény honlapjára, ahol folyamatosan nyomon követheti az aktuális programot.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal