dr.Tatár Attila

Korábban bankokban dolgoztam, de 2003-tól saját vállalkozásomban pénzügyi tanácsadással foglalkozom.

Dr.Tatár Attila közgazdász doktor (PHD), adószakértő.
Fórumot vezet a Nők Lapja Café-n, 4 klubja van a Networkon és szakmai munkájával rendszeresen segíti a szaksajtót (Világgazdaság, Heti Válasz, Figyelő), az RTL Klub, az ATV és az Echo TV, valamint időszakosan több rádió műsorait. (A Blikk sem maradhat ki a sorból, hiszen ha nem is szaksajtó, de a legnagyobb példányszámú lap...)
Széleskörű szakmai munkát végez, tapasztalatait saját munkája során szerzi és széleskörű ismereteit az interneten keresztül osztja meg az érdeklődőkkel.

Rövid életrajz:


Esztergomban születtem 1962-ben, de a fontos dolgok már Szegeden történtek meg velem. Egyetemre a Közgázra jártam Budapestre, itt két szakon végeztem és első munkahelyemen szociológiát oktattam (Orvosi egyetem, Szeged).

A kereskedelmi bankok megalakulásakor egy izgalmas, új szakma jelent meg, amely mágnesként vonzott.  Szép időszak volt a bankrendszer felépítésének időszakában kereskedelmi bankban dolgozni, ma már sokkal kötöttebb pályán dolgoznak a bankok.

A Postabankban tanultam meg a szakma alapjait (jó szakemberek voltak itt) és a CIB Bankban a nemzetközi pénzügyeket. Aztán ott hagytam a kényelmes bankvilágot és 2003-tól saját cégemben dolgozom – független tanácsadóként. Személyiségem olyan, hogy mindennel kell foglalkoznom:

 • Tőzsdetanfolyam kezdőknek és haladóknak
 • Befektetői Iskola
 • Lakossági pénzügyek (hitelek, befektetési kérdések, bankügyek, stb.)
 • Külföldi befektetési termékek, befektetési portfólió készítése, vagyonkezelés
 • vállalatok pénzügyei (hitel, váltó, közraktárjegy, garanciák, befektető felkutatása, stb.)

Különböző időszakban, más és más hangsúllyal, de valóban széles érdeklődési körrel megáldva dolgozom.

Tevékenység

Tehát közgazdász vagyok és nem ügyvéd. Sokan a doktori fokozat miatt (PHD) jogásznak gondolnak.

Az internetes megjelenéseim határozzák meg az ügyfélkörömet. Saját magam készítem, optimalizálom és fejlesztem weboldalaimat.

www.bankweb.hu
www.aranycenter.hu
www.penzbroker.hu
… és még további weboldalak…

Itt olvashat arról, hogy mit gondolok a pénzügyi tanácsadó feladatáról:

– Befektetési tanácsadás

Forduljon hozzám bizalommal.

dr.Tatár Attila
info@bankweb.hu
0620/462-8850.

20 thoughts on “dr.Tatár Attila

 1. V Imre

  Tisztelt dr. Tatár Úr!

  A weblapjuk kezdete óta olvasójuk vagyok és nagyon sok éredekes és hasznos témát dolgoznak fel, tanácsokat is adva. Ha lehetne és nem zavarnám nekem két kérdésem lenne:
  1./ Az induló forint összegből (devizaalapú) milyen árfolyamon számítják először a svájci frank mennyiségét? MNB. középárfolyam??
  2./ Perelhető-e a Magyar Állam szándékos károkozásért, mivel több prominenes személyiség is kijelentette, hogy nem érdekli őket a forint árfolyama és nem fognak beavatkozni! Így lett a végelszámolásnál kb. 257 Ft/Chf árfolyam! Előtte három részre osztásról beszéltek (hiteles, bank, állam)!
  Elnézését kérem, hogy zavartam, de már az első témánál is jelentős eltérések vannak pl. nálam 525 CHF6hó helyett 303 CHF/hó!!!
  Szíves fáradozását és segítségét előre is köszönöm!
  Tisztelettel: V Imre

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Imre,

   A forintosításhoz ex-has állapítottak meg egy árfolyamot, én sem tudom, hogy milyen számítások alapján.
   Kétségtelenül igaza van, hogy a kezdeti időkben a három fél – az állam is – részvételével gondolták a megoldást, és hát ebből az állam nem sokat vállalt.
   Az Eszközkezelőbe is csak kevesen jutottak be, limitált volt a felhasználható pénz….
   Nem vagyok jogász, így a 2. kérdésre nem tudok érdemben felelni.

 2. K Gabriella

  Kedves Attila!
  Olvastam az ön által javasolt nyugdíj előtakarékossági konstrukciót. Nagyon sok nyugdíjbiztosítási termék van a piacon, szeretnék tanácsot kérni, hogy melyik a legkedvezőbb? Motiva, Allianz stb. vagyjobb-e a NYESZ és ha igen azt melyiket kössem meg.
  A nyugdíjbiztosítás okat amiket néztem, nagyon magas TKM mellett a bonus jóvírásokkal is úgy tünik a garantált elérési összeg majd kevesebb mint a befízetett összeg. Az adójóváírási 100-130 ezer igénylése esetén is.
  Tudna nekem ajánlani egy jó nyugdij befektetési terméket? ( NYESZ vagy Nyugdíjbiztosítás)
  Jelenleg van garantált EURo-s Kronosz biztosításom és önkéntes nyugdíjpénztár tag vagyok. Abban sem vagyok biztos, hogy ezek mellett csak a további 100e adójóváírási lehetőség mellett van-e értelme újabb nyugddíjcélú biztosítást kötnöm. Vagy inkább azokba rakjak nagyobb összegeket.
  Segítségét előre is nagyon köszönöm.
  K Gabriella

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Gabriella,

   Valóban nem könnyű a választás, de két fontos szempontra mindenképpen fel szeretném hívni a figyelmét. Az egyik a költségek: a legtöbb biztosítónál nem könnyű ezeket megismerni és ledöbbenünk, hogy milyen magas költséggel dolgoznak. A másik szempont a tervezhető, biztos hozam: nyugdíj cél esetén nem szabad kockáztatni. A legtöbb biztosítónál tőzsdei kitettségre beszélik rá az ügyfelet és hosszú futamidő után nem tudjuk, hogy milyen hozamra is számíthatunk.

   Nagy az érdeklődés a nyugdíjbiztosítások iránt, én is végig „pásztáztam” a piacot és elküldtem e-mailen, hogy mire jutottam.

 3. M Istvánné

  A saját Kfténket 2013-ban alapítottuk. Egy bank sem ad hitelt tekintettel arra, hogy nincs egy éves zárása a Kft-nek. Továbbá szeretném olyan emberrel felvenni a kapcsolatot, aki az osztrák hitel finanszírozásában konkrét felvilágosítást tud adni, ami kivitelezhető is.

  Válaszát előre is köszönöm

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Asszonyom,

   Sajnos ezek a feltételek minden bankban azonosak.Egy éves működést elvárnak – hacsak nincs nagyon erős biztosíték (garancia, állampapír, stb).
   Az osztrák hitel nem kedvezőbb, mint az itthoni, ott is hasonló a hitelképességi vizsgálat. Viszont sok a szélhámos….

 4. K Istvánné

  Szeretném megkérdezni,hogy 2005 márciusában vásároltam egy autót melyre svájci frank hitelt vettem fel 1056.Ft. úgy halottam hogy szabálytalan volt a hitel mivel bank ban nem járta csak maga a kereskedő töltötte ki a papírt, ami nincs is aláírva csak egy fénymásolt hitel szerződés pecsét és aláírás nélküli egyébként már a kölcsönt vissza fizettem kérdésem,hogy van e mit keresnem ez ügyben tisztelettel

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Asszonyom,

   Mit szeretne keresni? Amennyiben fizette a részleteket, akkor elfogadta a szerződést is. A szerződést megtámadni egyébként is két élű fegyver….

 5. B Ervin

  Tisztelt dr. Tatár Attila Úr!
  Próbálnak néhányan meggyőzni Payoneer kártya használatáról.
  Állítólag az igénylésnél, kiadásnál nem kérnek semmi dokumentációt (igazolványt, igazolást), csupán adatokat, melyek így fiktívek is lehetnek (viszont a kártyával automatákból felvehető vele pénz).
  Nem értem, hogy ez hogy áll összhangban a pénzmosás elleni világszerte fokozódó intézkedésekkel.
  Állítólag a Payoneer kártyával felvett pénz nem nyomon követhető (mármint a felvevő, ‘végfelhasználó’személye az adóhatóságok előtt rejtve marad az esetlegesen fiktív név, adatok következtében).
  Egyáltalán : mennyire biztonságos ez a kártya?
  Tud erről bővebb tájékoztatást adni? Van erről valami bővebb írása ?

  Üdvözlettel:

  B Ervin

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Ervin,

   Nincsenek közvetlen tapasztalataim ezzel a kártyával kapcsolatosan, de azt látom, hogy egyre nagyobb divat a hasonló kártyák használata. Azért minden kártya mögött van egy számla és jellemzően azonosítják a felhasználót is. Ha nem ez történik, akkor nagy a kockázat, hogy offshore számlára kerül a pénz és egyszer csak eltűnik….

 6. J Márk

  Tisztelt Tatár Atillla. ojan kérdésem van, hogy hallotam hogy megváltozik a szocpol és a duplájára nő szeretném kérdezni ez igaz e ha igen akkor mennyi lesz az összeg és mikortol?

  • dr.Tatár Attila

   Kedves J Márk!

   A Hetekben jelent meg egy új kormányzati családsegítő program kapcsán ez a hír a szocpol megemeléséről. Várjuk ki a végét, egyelőre semmit sem lehet tudni.

 7. T Sándorné

  Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a hiteleimet egyre szeretném kiváltani,viszont van egy olyan problémám, hogy felkerültem a bár listára és nincs ingatlanom! Ilyen esetben tudna-e nekem segíteni?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Török Edéné Komáromból

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Asszonyom,

   Jelenleg a dolog reménytelen, a világon nincs bank, aki hitelt adna ilyen feltételekkel. De a fogyasztói csoportokat és csalókat kerülje el!

 8. T Rita

  Tisztelt Tatár Úr!

  Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy szeretném a hitelemet kedvezőbbre váltani!
  2008- ban 9000 000 hitelt vettem fel svájci frankban. Sajnos emelkedett a deviza és a bankom javaslatára forintra váltottam, mert már nem volt más lehetőségem.
  Most 84.000 Ft-tal törlesztem. Azt szeretném kérdezni, hogy nekem érdemes-e kiváltani egy kedvezőbbre? Ebben kérem a segítségét! Előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Török Rita Komáromból.

 9. Láng László

  Tisztelt Dr.Tatár Úr,

  Kérem, szíveskedjék tájékoztatni, hogy áll a jelentkezésem a dec.08.-i Konferenciára (Bp.IX. Lurdy-ház 10-17h.)
  Ccca. 5-10 perces előadást is tartanék.

  Várom válaszát,

  Tisztelettel:

  láng László
  euroverticalhun@gmail.com

  • dr.Tatár Attila

   Kedves László!

   Köszönjük érdeklődését a konferencia iránt. Jelentkezését rögzítettük és várjuk sok szeretettel.

   Sajnos előadás megtartására nincs mód, azonban ha elküldi az előadás anyagát, akkor esetleg fel tudjuk használni – természetesen a megfelelő hivatkozást megemlítve.

   A következő héten küldünk ki körlevelet a véglegesített jelentkezői körnek – a jelentkezést lezártuk.

 10. Csordás Szilárd

  Tisztelt Uram!
  Sajnos még 2008 szeptember 2-án elég jó volt a svájci frank kb. 150 Ft és akkor vettem fel 6 millió Ft-ot devizában jelzáloghitelt hogy legyen egy kis garzonlakásom. Lakástakarékkal kombinálva az Otp-él vettem fel amikor még volt rendes bejelentett munkahelyem. Most jelenleg munkaerő kölcsönző cégnél dolgozom. Sajnos közeledik a z év vége és egyre feszültebb vagyok mert félek az árfolyamgáttól ugyanis talán 5 évig még jó lesz de aztán hogyan tovább? Voltam a bankban és azt mondták hogy 2013 márciustól 103000 Ft-a emelkedik a törlesztésem mert lejár a lakástakarékom és aztán kezdem el ténylegesen törleszteni a hitelt. 15 évre vettem fel hitelt és 2023-ban fog lejárni ha minden igaz lesz. Nem szeretnék még egyszer pórul járni és ezért kérem az Ön tanácsát hogy mit tegyek. Nagyon szépen kérem hogy írjon valami választ! 48 éves vagyok és sajnos már nem vagyok annyira fiatal sem!
  Tisztelettel: Csordás Szilárd.

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Szilárd!

   E-mailen válaszoltam a kérdésére. Ahhoz, hogy érdemi választ tudjak adni, több kérdésre várok e-mailen választ és akkor pontosabb számítást tudunk kalkulátorunkkal készíteni.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal