Everness Fesztivál: valami új kezdete

Az Everness Fesztivál egyet jelent a kulturált zenével, a változatos mozgásvilággal, az ízek és illatok mámorával. Három nap együttlét, amikor a tudatos és pozitív gondolkodás és az egészséges életmód jegyében a hozzánk hasonlóan gondolkodók körében kapcsolódhatunk ki, tanulhatunk és léphetünk előre az általunk választott úton a saját tempónk szerint.

A Fesztivál célja, hogy a hasonlóan gondolkodó közösségek és egyének a jóga, a művészet, a személyes fejlődés, a környezettudatosság és az egészséges, finom ételek segítségével kapcsolódjanak ki és töltődjenek fel, új kapcsolatokat kötve és a régieket szorosabbra fűzve. Ez valami új dolog, hiszen az első komoly lépés egymás felé: a különböző úton, de egy irányba tartó közösségek összefogásának első komolyabb sikere.

Az EVERNESS ötlet megszületése

Most jött el az idő ahhoz, hogy megalkossuk azt a “teret”, ahol csoportok és közösségek kapcsolódhatnak össze. Az Aniola Központ és a Napi Elemózsia útjai nem véletlenül keresztezték egymást! A megismerkedést és a pár napos tanakodást gyors fúzió követte, mely után megalakult az Everness Fesztivál.

Maga a név azért angol, mert a hosszabb távú célok közt szerepel, hogy az idei sikeres első fesztivált követően jövőre nemzetközi szintű és volumenű rendezvénynek adjanak otthont. A fesztivál célja, hogy az elkövetkező években egyre nagyobb nemzetközi közönség cserélhessen eszmét, más országok népei megismerkedhessenek hazánk tájaival, előadóival, művészeivel, zenészeivel, közösségeivel és cégeivel, és elterjedhessen az a hír, hogy van egy közös pont, ahol minden évben előremutató kezdeményezésekről informálódhatunk, kapcsolódhatunk, találkozhatunk, miközben felejthetetlen élményekkel gazdagodunk.

A fesztivál célja

Reményeink szerint a fesztivál olyan felületet tud nyújtani, ahol az emberek emberközpontú társaságokkal, közösségekkel, gondolkodókkal, cégekkel, egyesületekkel és alapítványokkal ismerkedhetnek meg, akiknek céljuk az, hogy részesei legyenek egy olyan változásnak, amellyel jobbá tehetik a világot, és példát mutathatnak másoknak, és elmondhatják: így is lehet!

Elképesztő korban élünk, ahol a tudatosodás már nagyon is megfogható és látható, ebben a merőben új és progresszív világban, amely egyelőre még alternatív, de megállíthatatlanul elterjed, hiszen az internet és az információcsere olyan gyors, hogy csak idő kérdése, mikor jut el minden egyes egyénhez egy új alternatíva. A tudatos vásárlás, a rendszeres mozgás, a személyes fejlődés, a környezettudatosság és egészségtudatosság egy új rendszert hoz létre, amely egy új emberiséget fog eredményezni, és eredményez is!

A fesztivál előadói

A rendezvényre meghívott előadók és szolgáltatók, épp úgy, mint a szervezők, mindannyian azonosulni tudnak a fesztivál szellemiségével és mondanivalójával. Egységesen a tudatos és egészséges életmód elkötelezett hívei, mindenki a maga területén. Megtalálhatók közöttük a táplálkozás, a mozgás, a testi-, lelki gyógyítás, a zene vagy a képzőművészet területén jártas és elismert szakemberek.

Szeretnénk, hogy olyan emberek közt tölthessük el ezt a három napot, akik szellemiségükkel többletet hoznak a világba, segítik az emberek tudatosodását, legyen az minőségi étel, ital, előadás, zene vagy bármilyen más eszköz. Egy újfajta rendezvényt szeretnénk létrehozni, amelyen a fesztiválozók ugyanolyan résztvevői az eseménynek, mint a szervezők, a fellépők vagy a kiállítók.

Az idei fesztiválon olyan előadókkal találkozhatunk, mint például Grandpierre Attila, Géczy Gábor, dr. Dicsőfi Endre, Barnai Robertó, Balogh Béla vagy Kiss Balázs Kunó. A nagyszínpad előadói névsora még korántsem teljes, hiszen napról-napra folyamatosan szerveződik a csapat. Minden este zenei színpaddá transzformálódik a Világ-Egyetem névre keresztelt nagyszínpad és olyan előadók gazdagítják majd a hangulatot, mint a Freedom Café, a Vágtázó Csodaszarvas illetve a Sattwa Sound Band.

A Regélő Konferencia Térben – ami több, mint 500 főnek biztosít kényelmes elhelyezést – lehetőséget nyújtunk arra, hogy tematikus napokon vegyenek részt az emberek. Minden egyes nap különálló tematikával rendelkezik (ökológia, egészség, tudatosság) ahol okulhatnak az emberek és részletesebb tájékoztatást kaphatnak olyan előremutató kezdeményezésekről (öko falvak, találmányok stb.) és módszerekről (germán medicína, fenntartható vízönellátó rendszer, alternatív építési technikák, permakultúra stb.) amelyeket könnyedén integrálhatnak életükbe. Ezen előadások sokszor interaktív jellegűek lesznek, hiszen itt pont a közösség a lényeg, és az, hogy közösen, együtt gondolkodjanak tovább a résztvevők.

Látvány, mozgás és életérzés

Gondoskodunk arról is, hogy a látvány tökéletes összhangban legyen a fesztivál szellemiségével, így például Tűzjelmez Varieté performansz is lesz a Magma Tűzszínház előadásában, break táncosokkal, tűzzsonglőrökkel, táncosokkal, elképesztő látvánnyal és persze sok-sok tűzzel. A fesztiválozók külön sátorban ismerkedhetnek meg más népek mozgáskultúráival is, mint például a tai-chi, a chi-kung, szakrális tánc. Alkalmuk nyílik majd a jóga megszámlálhatatlan fajtájának kipróbálásra is, és természetesen a sornak itt még koránt sincs vége.

Lesznek workshop-sátraink is, ahol a legkülönfélébb módszereket és technikákat sajátíthatják el az emberek, annak érdekében, hogy az életük teljesebb, egészségesebb és tudatosabb legyen. Erre külön kialakítunk a Sátor-tábor közelében egy olyan területet, ahol a közösségek és csoportok külön-külön bemutathatják azt, hogy ők hogyan teszik teljesebbé a saját illetve embertársaik életét. Gondolunk itt legkülönfélébb masszőrökre, gyógyítókra, mozgást gyakorlókra illetve életmód tanácsadókra, akik eddig kapcsolódtak a kezdeményezésünkhöz.

A workshop-sátor és a mozgás részleg mellett lévő területen lehetőséget biztosítunk – standok formájában – olyan árusoknak is, akik szélesebb körben szeretnék bemutatni illetve terjeszteni portékájukat, kézműves termékeiket. Így szeretnénk elősegíteni azt is, hogy az emberek abból éljenek meg, amit szeretnének csinálni, és amiben megtalálták a kiteljesedés lehetőségét.

Étkezés: azzá leszel, amit eszel

Mivel számunkra rendkívül fontos az, hogy természeti lények vagyunk, ezért olyan irányelveket követünk, amit megkövetel a természeti mivoltunk. A helyszínen nem lehet majd kapni palackozott italokat – ezért is mondjuk, hogy lehetőleg hozzanak magukkal újratölthető palackokat – hiszen egy központi helyen lehetőséget biztosítunk tiszta vízre, amit az emberek maguk csapolhatnak.

Az étel- és italrészlegeknél többnyire a helyi termelőktől beszerzett árukat részesítünk előnyben (amennyiben nincs más lehetőség, akkor pedig az ország más részeiben megtalálható bio termékekből oldjuk meg) ezzel is támogatva a térségben élő embereket, akik befogadják ezt a rendezvényt páratlanul szép városukba. A nagyszínpad mellett lévő központi étel- és italszekcióban vegetáriánus, vegán illetve nyers ételeket biztosítunk partnereink segítségével, valamint lesz zöldség és gyümölcsárusunk is, amelynél szintén termelői árut fognak árusítani. Természetesen a húsfogyasztó emberekre is gondoltunk, ebben nagy segítségünkre lesz a kemping étterme, melyet Húsimádó Falatozónak neveztünk el.

Helyszín és időpont

A fesztiválnak otthont adó Part Üdülő Balatonkenesén található, ahol 6 hektárnyi területen lesz biztosítva a szállás és a programok. A helyszínhez tartozó saját zárt part biztosítja a vendégek nyugodt strandolási és napozási lehetőségét. Tűzrakó helyek, homokos, napozó ágyas pihenők, játszótér valamint kerékpár, vizibicikli és csónak bérlési lehetőség színesíti a programok kínálatát.

A fesztivál területén belül sokféle szállás lehetőség közül választhatnak a vendégek, melyek között megtalálható a 2-3-4 ágyas szoba az üdülő hotel és családi épületében egyaránt, a faházakban 2 és 4 ágyas elhelyezésekre van mód, míg a turistaszállásokon 6 fős kis csoportokat és 25 fős nagy csoportokat tudunk elhelyezni. A tábor területén belül sátrazási lehetőséget is biztosítunk az érdeklődőknek. A kényelmes hoteltől kezdve tehát, a családi bungalókon keresztül egészen a sátorozásig mindenfajta lehetőség adott arra, hogy az emberek igényüknek megfelelően pihenjék ki a fáradalmaikat, melyhez a balatonkenesei parti övezet olyan csodás panorámát nyújt, amely kiváló arra, hogy egy fantasztikusan szép helyen szeptemberben is élvezzük a nyári nap melegét.

Időpont: 2013.szeptember 13-15.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal