Export előfinanszírozó hitel

A K&H-nál elérhető a megújult középtávú export előfinanszírozó refinanszírozási-keret. A kedvező kamatozású hitelt immár nemcsak az exportcégek, de azok közvetlen beszállítói is igénybe vehetik.

További fontos változás, hogy a termelő vállalatok mellett a szolgáltatást végző cégek is igényelhetik, valamint élelmiszeripari cégek is finanszírozhatóvá váltak a hitelprogram keretében.

A K&H megállapodást kötött az Eximbankkal, így a megújult export előfinanszírozó hitel elérhető a K&H bankfiókokban. „Az új export előfinanszírozó refinanszírozási-keret esetében jelentősen bővültek az exporthitel igénybevételi lehetőségei a korábbi konstrukcióhoz képest. Eszerint most már nemcsak az exportőr cégek, hanem azok közvetlen beszállítói is, valamint a termelő vállalatok mellett a szolgáltatásokat végző vállalatok is igényelhetik az exporthitelt. Emellett további fontos változás, hogy mivel pontosan definiálták az elsődleges feldolgozottságú mezőgazdasági termékek körét, így már élelmiszer- és italgyártó cégek is finanszírozhatóak a hitelprogram keretében. Az új konstrukcióban a finanszírozási arány is megnövekedett, így az igényelhető maximális hitelösszeg a finanszírozott exportügylet 75%-a, szemben a korábbi 60%-kal” – mondta el Huszár Róbert a K&H Vállalati és intézményi banki szolgáltatások üzletág vezetője.

Az exporthitel euró mellett dollár alapon is elérhető. Az új export előfinanszírozó refinanszírozási-keret igénybevételére az exporttevékenységhez kapcsolódó cégek jelentős része jogosult. Így az új, kedvezményes forrású hitelkonstrukció várhatóan segít helyzetbe hozni a hazai vállalkozásokat, hogy a következő években is tovább növekedjen a külkereskedelmi többlet.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal