Honkongi pénzeső

Az éppen arra járó hongkongiak néhány perc alatt felkapkodták azt a másfélmilliárd forintnak megfelelő hongkongi dollárt, amely egy pénzszállító autóból esett az útra karácsony este.
Egy rosszul bezárt hátsó ajtónak köszönhetően több millió hongkongi dollár esett egy forgalmas útra szerdán. A bankjegyek formájában érkező karácsonyi meglepetés láttán többen azonnal megálltak a kocsijukkal, kiszálltak, és annyi pénzt szedtek össze, amennyit csak tudtak – írja a South China Morning Post.

Az egyik szemtanú szerint volt olyan nő, aki tíz köteg pénzzel a kezében hagyta el a biztonsági malőr helyszínét.

„Mindenki lassított, láttam néhány kék dobozt az utcán. Azt hittem, az egyik teherautó vesztette el a rakományát. Aztán láttam, ahogy néhány ember felveszi az általam iPhone-dobozoknak hitt dolgokat, és ahogy közelebb értem, láttam a kezükben a rengeteg pénzt” – mondta, majd megjegyezte, 20-30 ember azonnal elkezdte összeszedni a bankjegyeket a földről. „Olyanok voltak, mint a gyerekek, tudták, hogy nem helyes, amit tesznek, de úgy gondolták, ilyen egyszer történik az életben.”

A rendőrség azonban mindenkit arra kér, mielőbb szolgáltassa vissza a bankókat, hiszen a pénz eltulajdonítása lopásnak minősül. A 15 millió hongkongi dollárból eddig 4,8 millió került vissza, senkit sem tartóztattak le.

A G4S biztonsági cég, amely összesen 525 millió hongkongi dollárt szállított, vállalja a felelősséget a történtekért. A brit cég szóvivője közölte, az elsődleges vizsgálatok szerint elromlott az autó hátsó ajtója.
Forrás: nol.hu

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal