Igényelhető az MKB Pay

Elindult a második alkalmazás alapú, mobiltelefonra optimalizált fizetési szolgáltatás. A Gránit Bank ügyfelei után immár az MKB Bank ügyfeleinek is elég egy alkalmazást letölteniük, és az MKB Pay szolgáltatás igénybevételével telefonjukkal fizethetnek az érintőkártyás fizetésre alkalmas POS-készülékeknél.

A Telenor–Budapest Bank múlt héten bejelentett megoldásával ellentétben nem kell kicserélni a telefon SIM-kártyáját, pusztán egy androidos környezetben (legalább 4.4 verzió) működő, NFC-képes telefonra van szükség. (A Gránit Bankhoz hasonlóan Apple telefonokon nem fut az alkalmazás.) Az applikációban valamennyi MKB Mastercard kártya virtualizálható, és felhasználás előtt dönthető el, hogy melyik kártyával történjen a fizetés.

Az MKB Pay alkalmazáshoz minden esetben szükség van egy hat számjegyből álló PIN-kód megadására. Ezt a fizetés elindítása előtt is megtehetjük. A Gránitnál ezzel szemben elegendő, ha a telefont a fizetés előtt aktiváljuk, vagyis kioldjuk a képernyőzárat. Ott ennél szigorúbb azonosítás beállítása opcionális, igaz, 5000 forint felett minden esetben az eredeti bankkártya négy számjegyű PIN-kódjának megadása szükséges a POS-készüléken. Az MKB-nál ugyanakkor a PIN-kódot nem kell a kereskedő készülékén megadni. Az MKB a hírek szerint a későbbiekben a kötelező azonosítást szintén opcionálissá teszi majd.

Forrás: vg.hu

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal