Ilyen egy mai bankrablás

Egy dél-afrikai bankot az országtól tízezer kilométerre végrehajtott banki tranzakciók segítségével raboltak ki trükkös tolvajok. A bűnözők gyorsan és “fájdalommentesen” bonyolították le a pénzeltávolítási műtétet.

Egy dél-afrikai bankot az országtól tízezer kilométerre lévő Japánban fosztottak meg 13 millió dollárnyi (3,54 milliárd forint) vagyonától bankjegykiadó automatákon keresztül – írta a CNN Money. A rendkívüli tolvajláshoz hamis bankkártyákat használtak.

Az 1600 kártyával 1400 egymástól független ATM-nél vették fel az egyszerre lehívható legmagasabb összeget Japán minden részén – derült ki a helyi média, köztük a Kyodo hírügynökség információiból. A kártyákat a dél-afrikai Standard Bank Grouptól lopott adatok segítségével készítették el. Ennek a pénzintézetnek nincs közvetlen kapcsolata Japánnal.

A tolvajok csapatának mindössze két órára volt szüksége az akció lebonyolításához. Egy tranzakcióval 100 ezer jent (260 ezer forint) vettek fel, ezekből adódott össze a 13 milliárd dolláros lopás. A bank összesen 300 millió dél-afrikai randra (20 millió dollár) becsüli a kárát. Megítélésük szerint kifinomult, koordinált csalás áldozatai lettek.

A tolvajok a japán Seven Bank ATM-eit használták. Japánban összesen két bank automatái fogadnak el külföldön kibocsátott hitel- és debitkártyákat, ez az egyik ezek közül – derül ki a szigetország idegenforgalmi hivatalának jelentéséből. A Seven Bank sietett közölni, hogy az ügy neki nem okozott veszteséget és ügyfelei pénze biztonságban van.
Forrás: napi.hu

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal