Ismét K&H Befektetői Klub

Ismét megrendezte a K&H Bank a Prémium ügyfélkörének a szokásos befektetői előadását. Szeretik az ügyfelek ezt a rendezvényt, mert rövid idő alatt egy komplex gazdasági elemzést, részletes termékismeretet és finom falatokat kapnak, miközben a bank legjobb szakembereitől kérdezhetnek.

Az idei évet nyugodt hangulatban zárhatják a piacok, miközben a jövő évi gazdasági növekedés kifejezetten ígéretes. A befektetők azonban mégsem nyugodhatnak meg, mivel a továbbra is alacsony kamatkörnyezetben az egyre látványosabb infláció elviheti a befektetések hozamát. A nagy kérdés ezért, hogy mikor emelkedhetnek a kamatok, és addig is milyen stratégiát követhetnek a befektetők, ha eredményessé akarják tenni megtakarításukat – hangzott el a K&H prémium befektetői klub budapesti rendezvényén.

A befektetői hangulat szempontjából kedvező kimenetelű francia és német választási eredmények után az európai részvénypiacok többsége új csúcsot ért el, miközben a gazdaságok várható teljesítményét előrejelző beszerzési menedzser indexek több régióban is soha nem látott szintekre emelkedtek.

„A világgazdaság növekedési üteme így jövőre várhatóan 3,7%-ra gyorsulhat. A technológiai forradalom és az on-line vásárlások hatásaként a globális inflációs mutatók azonban továbbra is elmaradnak a nagy jegybankok középtávú inflációs céljától.” – tájékoztatott Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzsere a K&H prémium befektetői klubján.

Az évek óta tartó alacsony kamatkörnyezetben egyelőre még nem várható látványos változás, hazai szinten azonban az infláció az idei évben már meghaladja a 2 %-ot. A befektetők számára az egyik fontos cél az lehet, hogy a megtakarításuk reálértéke (vásárlóértéke) megmaradjon.

„Jelenleg egyetlen módon tudjuk megőrizni a megtakarításunk reálértékét, ha tudatosan kockázatot vállalnunk, azaz olyan befektetéseket választunk, amelyek magasabb hozampotenciával rendelkeznek. Ennek legmegbízhatóbb módja, ha a befektetéseinkből egy gondosan összeállított portfóliót építünk, azaz különböző típusú befektetési eszközöket (pénzpiaci, kötvény, részvény, deviza, nyersanyag stb.) a piaci környezetnek megfelelő arányban és a kockázatviselő képességünknek megfelelően alkalmazunk” – hangsúlyozta ki a szakember.

A befektetési alapok magyarországi piacán jelenleg egyre inkább előretörő vegyes alapok éppen ennek a portfólió-építésnek tesznek eleget. Azt azonban tudni kell, hogy a portfólió összeállításnak – és így a vegyes alapoknak is – többféle formája és stratégiája van, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző piaci helyzetekben a különböző vegyes alapok is eltérően teljesítenek. Az igazán profi befektetők ezért a vegyes alapokból is egyfajta „portfoliót” képeznek.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal