Kamarai tagdíj – be kell fizetni

Több százezer vállalkozás helyzetét igyekeznek tisztázni a kereskedelmi és iparkamarák, miután a vállalkozói szféra számos szereplőjétől eddig nem érkezett meg az ötezer forintos hozzájárulás – írja a Magyar Nemzet.

A lap írása szerint a mulasztók ügyeit a hiányzó pénzek behajtásáért októberben kaphatja meg az adóhivatal. Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) főtitkára a lapnak elmondta: a tavalyi évre szólóan 564 ezer gazdasági szereplő fizette meg a hozzájárulást, az idén pedig 380 ezer. Nem egyszer előfordult, hogy a régebben működő vállalkozás csak 2013-ban utalta át az ötezer forintot, az elmúlt esztendőben nem, ezeket a befizetéseket 2012-re könyvelték.

A főtitkár arról is tájékoztatta a lapot, hogy az adatbázisok összevetése várhatóan októberre fejeződik be, akkorra válhat egyértelművé, mely vállalkozások nem fizették meg a hozzájárulást. A helyi kereskedelmi és iparkamarák ekkor az elmaradt ötezer forintok behajtásáért a mulasztók listáját átadják az adóhatóságnak – írja a Magyar Nemzet.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal