Ki lett az év bankja?

A tavalyi győzelmét követően, 2014-ben újra a Budapest Bank lett a MasterCard – év bankja verseny fődíjasa.

A pénzintézet további két kategóriában is a legjobbnak bizonyult a jubileum előtt álló versenyben: Egyenlítő Hitel terméke kapta Az év lakossági hitelterméke díjat, valamint a bank vállalati értékesítési vezetője, Takács Zoltán nyerte Az év ifjú bankára címet.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is tíz kategóriában nyújthattak be pályázatot a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó, kereskedelmi bankok. 2014-ben 68 pályázat érkezett 13 pénzintézettől. A legnépszerűbb kategóriának Az év lakossági számlacsomagja bizonyult, amelyben összesen 11 bank termékeit értékelte a közel 80 fős, független szakértőkből álló zsűri.

Az OTP Bank nyerte Az év leginnovatívabb bankja díjat, valamint a pénzintézet első helyen végzett Az év lakossági megtakarítási terméke és A pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank kategóriákban is.

Az egyik legnépszerűbb kategória idén Az év lakossági mobileszköz alkalmazása volt, amelyben megosztott első helyezést kapott két pénzintézet. A Citi Magyarország Mobilbank szolgáltatását és az AXA Bank MobilosOKÉ alkalmazását egyformán kiválónak értékelte a független szakértőkből álló zsűri.

Az AXA Bank egy további kategóriában is az első helyen végzett: OKÉ 4 prémium számlaterméke idén először nyerte el Az év lakossági számlacsomagja díjat.

Töretlenül, immár 4. éve első a MagNet Bank Az év társadalmilag felelős bankja kategóriában, amelyben külön felkért, a CSR területén kompetens szakemberekből álló zsűri értékelt. A bank számos programmal erősíti aktív társadalmi szerepét, felelősségét működése és szolgáltatásai szintjén: többek között becsületkasszás számlavezetést tesz elérhetővé az ügyfelek számára, amelynek eredményeként az új ügyfelek 55%-a döntött úgy, fizet az akár ingyenesen igénybe vehető bankszámláért.

2012-es megosztott első helyezését követően, Az év bankára kategóriában idén Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója nyerte el a címet. Ezzel a díjjal a bankszakma a saját körein belül ismeri el a teljesítményt, hiszen a kategória győztesét a bankárok választják ki maguk közül.

Az idei teljes rangsor:
MasterCard – Az év bankja 2014
1. Budapest Bank
2. UniCredit Bank
3. OTP Bank

MasterCard – Az év leginnovatívabb bankja 2014
1. OTP Bank
2. AXA Bank
3. MagNet Bank

MasterCard – Az év lakossági hitelterméke 2014
1. Budapest Bank
2. UniCredit Bank
3. Erste Bank

MasterCard – Az év lakossági megtakarítási terméke 2014
1. OTP Bank
2. CIB Bank
3. UniCredit Bank

MasterCard – Az év lakossági számlacsomagja 2014
1. AXA Bank
2. OTP Bank
3. Raiffeisen Bank

MasterCard – A pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank 2014
1. OTP Bank

MasterCard – Az év társadalmilag felelős bankja 2014
1. MagNet Bank
2. Budapest Bank
3. UniCredit Bank

MasterCard – Az év ifjú bankára 2014
1. Takács Zoltán (Budapest Bank)
2. Kiss Csaba (UniCredit Bank)
3. Szabados Richárd (CIB Bank)

MasterCard – Az év lakossági mobileszköz alkalmazása 2014
1. AXA Bank – Citi Magyarország
2. Raiffeisen Bank
3. Magyar Cetelem Bank

MasterCard – Az év bankára 2014
1. Hendrik Scheerlinck (K&H Bank)

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal