Ki lett az év embere?

A Figyelő Év Embere Díjat az idén harmadik alkalommal adta át a szerkesztőség nevében a hetilap főszerkesztője, Lambert Gábor. A Figyelő olyan pozitív példákat, történeteket ismer el e díjjal, amelyek anyagi és morális szempontból is követésre ösztönöznek.

A választás nem volt könnyű: a több mint 400 üzleti döntéshozó részvételével tavaly ősszel megrendezett Figyelő TOP200 gálán több mint 150-en nevezték meg saját Év Embere jelöltjüket. A legtöbb tíz szavazatot kapott jelölt közül pedig a Figyelő szerkesztősége választotta ki a 2016-os Év Embere Díjra legérdemesebb vezetőt.

Üzleti lapként idén a Figyelő arra is reflektálni kívánt, hogy a hazai gazdasági életben az elmúlt időszakban inkább a nagy kiszállások, a látványos eladások voltak előtérben, úgy is, mint a siker mintái.

Ha a szó nemes értelmében, minden protekcionista felhang nélkül beszélünk patrióta gazdaságról és gazdaságpolitikáról, akkor viszont felértékelődik az a gondolkodásmód, amely sikeresen ment szembe a felvásárlási törekvésekkel. Amely abból indult ki, hogy egy ágazat és egy vállalat sok évtizedes hagyományait megőrizve hazai központokban tartsa a kutatást és fejlesztést az egyik leginkább jövő orientált ipari szegmensben, a gyógyszergyártásban. S amely 2016-ban eljutott oda, hogy saját megtermelt értékei felhalmozásával maga vásároljon fel egy a profiljába jól illeszkedő külföld, ez esetben svájci céget. Illetve, hogy egy saját fejlesztésű gyógyszertermékével, a cariprazine-al be tudjon törni a rendkívül szigorú és kritikus amerikai piacra.

Mindennek okán a Figyelő Év Embere díjat 2016-ban a Richter Gedeon Nyrt. elnök-vezérigazgatója, a vállalatot 1992 óta vezető Bogsch Erik kapta.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal