Ki nyerte a Gyógyszeripari Kiválósági Díjat?

Az ABB Magyarország Kft. nyerte az Első Közép-Kelet Európai Gyógyszeripari Kiválósági Díjat (1st CEE Pharmaceutical Manufacturing Excellence Award) megoldásszállító kategóriában. A díjat a vállalat a Richter Gedeon Nyrt. biotechnológiai üzeme számára szállított automatizálási és felügyeleti megoldásokért kapta.

A Magyar Gyógyszergyártók Országos Szövetségének támogatásával két kategóriában meghirdetett Első Közép-Kelet Európai Gyógyszeripari Kiválósági Díjat a tekintélyes PHARM Connect Kongresszuson osztották ki. A 2015.február 25-26-án rendezett PHARM Connect Kongresszus a közép-kelet európai régió és a FÁK országok legjelentősebb gyógyszeripari és biotechnológiai rendezvénye, amelyen a régió legnagyobb gyógyszeripari és biotechnológiai cégeinek mintegy 600 döntéshozója vett részt.

Az ABB díjnyertes projektje a Richter Gedeon gyógyszergyár megbízása, melynek keretében automatizálási és felügyeleti rendszerekkel látja el a cég debreceni biotechnológiai üzemét.

A projekt a Richter egy nagyon fontos befektetése, amely valódi áttörésnek számít az egészségügyben és teljesen egyedülálló a regionális gyógyszeriparban. A 2013-ban átadott debreceni biotechnológiai üzem rendkívül magas hozzáadott szellemi és technológiai értékkel bíró termékeket gyárt emlőssejtes fermentációs technológiával immunológiai és onkológiai betegségek kezelésére.

A Richter új üzemében teljesen automatizált, integrált és hitelesített termelés- és épületfelügyeleti, egyben környezeti monitoring rendszert épített ki, amelyhez az ABB 800xA technológiáját és nemzetközi tapasztalattal rendelkező mérnökcsapatát választotta.

“A System 800xA folyamatirányító rendszer teljes körű automatika megoldást biztosít a Richter számára, amely a termelő egységeken kívül magába foglalja a komplett épület- és energetikai felügyeletet is. A biotechnológiában szerzett tapasztalataink és az ABB gyógyszeripari megoldásai, a Batch Management, Building and Facility Automation további fejlesztéseit is szolgálják, hogy ebben az új iparágban is korszerű és rugalmas válaszokat tudjunk adni a kihívásokra” – mondta Tóth Bence, az ABB-nél a projektért felelő menedzser.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal