Kínai bankok térnyerése az USA-ban

Az Egyesült Államok egy olyan megállapodást készül kötni Kínával, amely az ország bankjainak nagyobb hozzáférést enged az amerikai piachoz.

Donald Trump a múlt hónapban találkozott Hszi Csin-pinggel, a világ két legnagyobb gazdaságának vezetői kölcsönös együttműködésről tárgyaltak. Ross szerint az egyeztetések még mindig folynak, a fejleményeknek köszönhetően az amerikai kereskedelmi deficit is csökkenhet.

Wilbur Ross, az USA kereskedelmi minisztere szerint Pekinggel arról kezdtek el tárgyalni, hogy a kínai bankokra vonatkozóan is hasonló szabályokat alkalmaznának az Egyesült Államokban, mint más külföldi bankokra, ezzel gyakorlatilag megnyitják az eddig csak korlátozott keretek közt működő kínai bankok előtt is a piacot. Mindez persze az amerikai pénzintézeteknek plusz versenyt jelent. A megállapodás konkrét dátumát nem határozták meg.

Cserébe Peking beengedi az amerikai kártyás fizetéssel foglalkozó cégeket Kínába, ahol a UnionPaynek jelenleg gyakorlatilag monopóliuma van, valamint külföldi hitelminősítők is minősíthetnek majd vállalatokat az országban.

Forrás: CNBC és portfolio.hu

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal