A lengyel lehetőségek határtalanok

2022-re Lengyelország a világ 20 leggazdagabb országává válhat és GDP-je elérheti az EU-átlag 80 százalékát a lengyel üzleti szemináriumon elhangzottak szerint.

Az EuCham – European Chamber szervezésében megrendezett Polish Business Seminar fórumot biztosított a befektetési lehetőségek széleskörű áttekintésére és lehetőséget adott a lengyel üzleti élet szereplőinek országuk népszerűsítésére és a regionális terjeszkedés során szerzett tapasztalatok cseréjére.

Lengyelország: a lehetőségek országa címmel tartott beszédet Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. A pozitív kilátások mögött az ország stabil gazdasága, jelentős közép-európai pozíciója, stabil valutája és a 38 milliós népesség vásárlóereje áll.

Lengyelország az egyetlen ország az Európai Unióban, amey GDP növekedést tudott felmutatni a válság alatt: 2008 és 2013 között a bruttó nemzeti jövedelem 20,1%-kal nőtt. A jelenlegi 3,3%-os növekedés teszi Lengyelországot az egyik legvonzóbb üzleti célponttá a kelet-közép európai régióban.

2008 óta Lengyelország 15 milliárdnyi befektetés célpontja volt, miközben továbbra is a leginkább kedvezményezettje az EU költségvetés finanszírozásában részesülő országok közül 2014 és 2020 között 106 milliárd euróval.

A TriGranit bemutatta a Poznan-i fejlesztéseket és a Polish Bank Association képviselőrj kiemelte az erőteljes, magas tőkével rendelkező banki szektort. Tom Popper, a Budapest Business Journal felelős szerkesztője moderálta a vitafórumot melynek témája a gazdasági környezet és üzleti tapasztalatok fejtegetése volt a külföldi befektetések, növekedés, foglalkoztatás és innováció szempontjából.

BankWeb kiegészítés:

Lengyelországban a magyar vállalatok is számtalan üzleti lehetőséget találhatnak:
– export piacot
– helyi együttműködő partnert
– befektetési lehetőségeket
– üzleti kapcsolatokat, információkat

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kérem keressen meg:

dr.Tatár Attila

 

 

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal