Megérkeztek az elszámoló levelek. Elégedett?

Ha valaki nem elégedett hitelének forintosítást követő feltételeivel, a forintosítást követő 60 napon belül felmondhatja a szerződést, ám ez esetben a felmondást követő 90 napon belül meg kell fizetnie teljes tartozását.

A visszafizetés történhet saját erőből vagy hitelkiváltással is. Annak, aki hitelkiváltással fizeti vissza tartozását, a felmondással érintett pénzügyi intézmény semmilyen díjat, költséget, jutalékot nem számíthat fel. Abban az esetben, ha valaki önerőből fizeti ki a hitelét, a felmondással és törlesztéssel kapcsolatos költségekre vonatkozóan a pénzügyi intézménnyel kötött szerződés irányadó.

Ha az új hitel forintalapú és célja, valamint összege megegyezik a régi hitelével, nem kell megfelelnie a jövedelemarányos törlesztési mutatónak (JTM-nek). A JTM az MNB adósságfék-rendeletének részeként 2015. január 1-jétől lépett életbe, és az ügyfelek rendszeres jövedelmének meghatározott arányában maximalizálja az új hitelfelvételkor vállalható törlesztési terheket.
Becslések szerint akár több száz milliárd forintnyi jelzáloghitelt is kiválthatnak a forintosítás utáni kondíciókkal elégedetlen ügyfelek. Mindenképpen érdemes megnézni, hogy milyen ajánlatok vannak a piacon, a forintosított hitel kedvezőbbre váltásával ugyanis jelentős összeget lehet megspórolni. Ajánlatokban nincs hiány, a hitelintézetek ugrásra készen várják a hitelkiváltókat.

Az új hitelnek természetesen lehetnek költségei, ám most rengeteg akciót kínálnak a bankok, nemcsak díjakat engednek el, hanem olyan is akad, amelyik sikeres hitelkiváltás esetén pénzt ír jóvá az ügyfél számláján meghatározott feltételek teljesülésekor.
Forrás: vg.hu

One thought on “Megérkeztek az elszámoló levelek. Elégedett?

  1. M Tiborné

    Sokkolt a levelem. Felvettem 5500000 ft -ot CHF szabadfelhasználásút ( gyermekem lakásvásárlásához,ezt csak megjegyzem,hogy nem elvertem ) Eddíg kb 4millió 200 ezret fizettem vissza + lakástakarékba 740000 ft körül.
    Tisztességtelenül megállapítottak 3595,98CHF. nem is ezt vitetom bár ki tudna utánaszámolni,ha nem matemetikus.Árfolyamgáton vagyok,hisz már muszáj volt,nembírtam volna. a gyűjtőszámlám is nullázódott .2017-ig bár ezt se értem,merta megköldött táblázat már 2016-ról beszél 66269 ft a törlesztőm. bár ez 2012-óta az árfolyamgát óta ennyi volt. ezután egy kis apróbbbetűs rész utal a 2017 júliusi emelkedésről,melytől 112 ezer forintos törlesztőrészlet változásról értesítenek majdnem a futamidő végéig. 2027 ! lehetetlen! Kibírhatatlan,csak belepusztulni lehet vagy elveszteni mindent.A futamidő hosszabbítás , Hova ? Már így is nyugdíjas lannék mire lejár a futamidő Az emberi életkor véges! A bankomnál nem tudtak érdemi megoldást javasolni. más bankoknál érdeklődve vagy a fizetés kevés vagy a lakás ingatlanértéke nem megfelelő. És van 30 napom ! Egyre elkeseredettebben megalázottabban ,becsapottabban érzem magam. kilátástalan a harc ! Egyszerű ember csk belepusztulhat ! nem is tudom kihez lehetne fordulni segítségért. Mert aki nincs ilyen helyzetben az ítélkezik! soha nem gondoltam,hogy ha felveszek hitelt nem kell visszafizetnem,elfogadtam az árfolyam elszebedulását,de bíztam a bankomban, a kormányban. úgy érzem mindenki cserbenhagyott. A gyermekeinknek az hiszem jó példa soha többé ne bízzanak senkiben !!!!!!!!!

    Egy elkeseredett devizahiteles !

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal