Metatrader platform (MT4) használata

Jól haladunk az ismeretek megszerzésében, már elég sokat tudunk a pénzpiacokról, eldöntöttük, hogy online brókernél fogunk kereskedni tőzsdeindexekkel és devizapárokkal, ezt követően a számla megnyitása és a kereskedési felület megismerése következik.

Kiválasztottuk a brókert, regisztrálunk náluk és elindítjuk egy demo számla megnyitását. A demo számla paramétereit külön e-mailen is megkapjuk, ezt érdemes elmenteni.

Az MT4 telepítése

A bróker megadja a kereskedési felület letöltési helyét. Ezt a linket megnyitva egy exe fájl letöltése indul el. A letöltés után futtassa ezt az exe fájlt. Amikor először futtatja a programot, elsőként középen a bejelentkezési ablakot fogja látni.

Alapvetően három adatra van szükségünk a demo (és később az éles) számla megnyitásához:
kell egy számlaszám (többnyire Azonosítónak hívják)
egy jelszó (Gyakori, hogy kereskedési és csak “betekintési” jelszót is megadnak, főleg éles számlánál. Ez utóbbi jelszót ismerőseinknek adhatjuk meg, akik így szintén be tudnak lépni a kereskedési felületünkre, de csak nézelődni tudnak, a kereskedésbe nem nyúlhatnak bele)
egy szerver név (Ez nagyon fontos, sokan nem figyelnek oda rá, hogy az e-mailben szereplő szervert kell a bejelentkezéskor kiválasztani, különben a bejelentkezés sikertelen lesz)

Általában a brókerek csak a demo számla regisztrációt követően teszik lehetővé a kereskedési felület letöltését. A letöltés nagyon egyszerű, egy becsomagolt programot töltünk le, ami aztán intézi a program letöltését. Első belépéskor automatikusan megjelenik a kereskedési felület, ahol meg kell adnunk a fenti belépési paramétereket és máris kezdhetünk kereskedni. :)

Itt szoktak a bajok kezdődni. Az, hogy tudjuk kezelni az MT4-et, még nem jelenti azt, hogy kereskedni is tudunk!!!!

A MetaTrader 4 (MT4) kereskedési platform használata

MetaTrader 4 egy elektronikus kereskedési platform, amely nagyon elterjedt az online devizakereskedők körében. A szoftvert az orosz MetaQuotes Software fejlesztette és adta ki 2005-ben. Korábbi változatai MetaTrader néven már 2005 előtt is léteztek, nagy népszerűségre a 3-as változat tett szert 2003-ban.

A szoftvert az online brókercégek szerzik be a gyártó cégtől, aztán saját ügyfeleiknek biztosítják az MT4 felületen keresztül történő kereskedést. A szoftver kliens- és szerveroldali elemeket is tartalmaz, a szerveroldali működtetés a brókercég feladata, a kliensoldali komponenst pedig a brókercég ügyfelei futtatják a gépükön, így valós időben követhetik az árakat, grafikonokat, megbízásokat helyezhetnek el és kezelhetik saját számláikat, kötéseiket.

A kliens (ügyfél terminál) egy Microsoft Windows alapú alkalmazás, amely elsősorban azért vált népszerűvé, mert lehetővé tette a traderek számára, hogy saját kereskedőszkripteket és robotokat írjanak, amelyekkel automatizálhatják a kereskedést. 2010-ben a MetaQuotes kiadta a szoftver utódját, a MetaTrader 5-öt, azonban az új szoftver térnyerése eléggé lassú és jelenleg is a legtöbb online brókercég még mindig az MT4-et használja és ajánlja fel az ügyfeleinek kereskedésre.

A MetaTrader4 a legismertebb és nagyon közkedvelt platform, a legtöbb online brókler ezt használja. Van egy pár bróker, akik a saját kereskedési felületük létrehozására költöttek, de a többség rájött, hogy a Metatrader az ügyfélnek és neki is teljesen megfelel. Egyik nagy előnye, hogy magyar nyelven is lehet használni.

Tovább a teljes cikkhez >>>

De ne feledjük: az MT4 használatának elsajátítása még nem jelenti azt, hogy a sikeres kereskedésre is készen állunk, ehhez nagyon sok ismeretet kell elsajátítanunk. Erre a legjobb alkalom egy tőzsdei tanfolyamon történő részvétel.

 

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal