Mi jut eszébe Magyarországról?

A Google automatikus szövegkiegészítés funkciója megmutatja, hogy milyennek képzelik a kelet-európai államokat az angol nyelven kereső netezők, legalábbis a The Atlantic nevű portál érdekes kísérlete ezt mutatja.

Csóró – ezt gondolják a netezők Magyarországról és mellette jóformán az összes kelet-európai államról. Legalábbis a Google keresőmotor automatikus szövegkiegészítője ezt mutatja, az angol nyelven kereső netezők ugyanis Magyarországgal kapcsolatban rendszerint azt a kérdést írják be a keresőablakba, hogy Magyarország miért olyan szegény. A szövegkiegészítő azokat a keresési opciókat dobja fel, amelyek a leggyakoribbak, ilyenformán Magyarországról a netezők általában azt firtatják, hogy miért olyan szegény, miért olyan kicsi, miért olyan jó vízilabdában, illetve miért annyira rasszista.

A The Atlantic cikke szerint viszont szinte minden kelet-európai országról ez a leggyakoribb kérdés: hogy miért olyan szegény. Néhány kivétel van csak: Csehországnak az ateizmusa, Lengyelországnak a gyengesége, Oroszországnak a nagysága, Litvánia öngyilkossági rátája, Horvátország szépsége izgatja a kérdezőket. Persze, aligha van ennek bármi jelentősége.

Forrás: hvg.hu

BankWeb kiegészítés:

Ezek a kérdések idehaza is eszünkbe szoktak jutni. Az elmúlt 20 év folyamatos rossz döntései, a magas korrupció, az állami források korlátlan pazarlása ide vezet. Szerintem ezek szerint nagyon is gazdagok vagyunk, mert van mit elvenni….

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal