Nem hagyja Gattyánt a NAV

Azután, hogy a NAV Gattyán György több ingatlanát zár alá vette, az adóellenőrök és a rendőrök az Il Bacio di Stile luxusáruházban razziáztak.

A Forbes korábbi listája szerint 174 milliárdos vagyonával az ország leggazdagabbjának számító, a Napi.hu 100 leggazdagabb kiadványa szerint viszont – egy adóhatósági zárolás miatt – idén csak a 6. helyen álló Gattyán Andrássy úti palotáját, az Il Bacio di Stile luxusáruházat adóhatósági akció miatt bezárták szerdán. A Blikk információi szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendőrséggel közös akciót hajtott végre, amelynek során több dokumentumot, adathordozót lefoglaltak a hatóság munkatársai. A NAV megerősítette a Blikk értesüléseit, de a nyomozás érdekeire hivatkozva ennél többet nem közöltek.

A 100 leggazdagabb 2015-ös rangsora szerint Gattyán György – a listában figyelembe vett – vagyona egy adóhivatali vizsgálathoz kapcsolódó zárolás miatt egy év alatt 135 milliárdról 90 milliárd forintra csökkent, ami idén a hatodik helyre volt elég.

Gattyán György cégbirodalmával kapcsolatban ugyanis – emlékeztet a Blikk – jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz a NAV. A milliárdos tételek miatt a bíróság több ingatlant zár alá helyezett. A tengerentúlon élő üzletember legtöbb érdekeltsége offshore hátterű cégekben üzemel, így a hatóságnak nincs könnyű dolga. Több cégét Luxemburgba költöztette át, amikor az eljárások még el sem indultak, csak fokozott ellenőrzéseket tartott a NAV több cég telephelyén és székhelyén – írta a Blikk.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal