Összeomlik a nyugdíjrendszer, egyéni megoldás kell

Bár a szakértők egyetértenek abban, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer másfél évtized múlva összeomlik, a kormány túladóztatja a munkáltatók magánpénztári befizetéseit, az embereknek pedig csak ötödik megtakarítási céljuk a nyugdíjcélú spórolás.

A nyugdíjrendszer összeomlása nagyjából 15 év múlva borítékolható, ám az önkéntes pénztárak szakmai szövetsége úgy látja, hogy a kormány nem sokat tesz az emberek pénzügyi tudatosságának erősítése érdekében – írja a Magyar Nemzet.

Például az idén életbe lépett szabályok szerint a cafeteria keretében adott nyugdíj kedvezményeket 43,66 százalékos adó sújtja, miközben más cafeteria elemek után csak 34,22 százalékot kell fizetniük a munkaadóknak. Ezért nem érdekeltek abban, hogy hozzájáruljanak munkavállalóik nyugdíj célú megtakarításához.

Egy felmérés szerint tízből négy magyar nem tud arról, hogy nyugdíjpénztári megtakarításai után évi maximum 150 ezer forint adókedvezményt vehet igénybe. Az embereknek csak ötödik legfontosabb takarékoskodási céljuk a nyugdíj-előtakarékosság. Megelőzi ezt az előre nem látható élethelyzetekre, az egészségügyi kiadásokra, a lakásügyekre és a gyermekek taníttatására félre tett pénz.
Forrás: mno.hu

BankWeb kiegészítés:

A BankWeb rendszeres olvasói számára nem ismeretlenek a nyugdíj problémák, több terméket is javasoltam már a nyugdíj célú megtakarítás elindítására.

Tényleg csak felsorolás szerűen álljon itt pár megoldás:

Nyugdíjbiztosítás (Melyiket válasszam?)

Aranyszámla megtakarítás

Lakás befektetés

Saját tőzsdei kereskedés

Akit részletesebben is érdekelnek a fenti lehetőségek, az keressen meg.

dr.Tatár Attila
info@bankweb.hu
0620/462-8850

 

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal