PayPal és Mastercard kapcsolódás

A PayPal és a Mastercard fontos új elemmel bővíti régóta fennálló együttműködését: az ügyfelek számára jó hír, hogy mostantól a Mastercard is bekerül a PayPal választható fizetési opciói közé, továbbá a PayPal Braintree-hez csatlakozott kereskedők számára elérhetővé válik a Masterpass, megnövelve a PayPal jelenlétét a fizikai környezetben, azaz boltokban történő fizetéseknél. 

A két cég megállapodásának köszönhetően a vásárlók és kisvállalkozások azonnal átutalhatják a PayPal számlájukon levő pénzüket Mastercard betéti kártyára. A PayPal a forgalom függvényében különböző pénzügyi ösztönzőkben részesül, továbbá a megállapodás értelmében mostantól nem kell fizetnie a digitális tárca működtetéséért.

“A PayPal vállalati alapelvei között kiemelten fontos az ügyfélközpontúság és a partnerség, továbbá igyekszünk ügyfeleinknek minden segítséget megadni ahhoz, hogy könnyen intézhessék elektronikus pénzügyeiket, átutalásaikat akár online, akár fizikai környezetben”- mondta Dan Schulman, a PayPal elnök-vezérigazgatója.

A PayPal és a Mastercard összefog, hogy több választási lehetőséget és rugalmasságot biztosítsanak ügyfeleiknek a pénzügyek kezelése, a pénz mozgatása terén, s ennek érdekében:
• A Mastercard bankkártya bekerül a szabadon választható, egyenrangú fizetési opciók közé a PayPal tárcában, és így mind a Mastercard, mind a kibocsátó pénzintézetek könnyen azonosíthatóak lesznek a fogyasztók számára a tranzakciók során.
• A Mastercard és a kibocsátók digitális logói az ügyfelek számára jól látható helyen lesznek feltüntetve, biztosítva az ügyfeleket arról, hogy a PayPal-en keresztül bonyolított fizetési tranzakciók a Mastercardtól megszokott és elvárt módon, biztonságosan történnek meg.
• A vásárlók kiválaszthatják a Mastercardot, mint általános (default) fizetési megoldást, s ez lehetővé teszi a fizetési folyamat gyors és egyszerű megvalósítását.
• A PayPal többé nem ajánlja fel a Mastercard kártyabirtokosok számára, hogy kártyaszám helyett bankszámla-számot adjanak meg az ACH-n keresztül.
• A PayPal növeli jelenlétét a fizikai környezetben (boltokban) történő vásárlásoknál, kihasználva a Mastercard tokenizációs szolgáltatásait. Ezáltal a vásárlók a tokenizált Mastercard bankkártyájukat világszerte, több millió egyérintéses terminállal rendelkező kereskedőjénél használhatják majd.

A Masterpass bekerül a fizetési lehetőségek közé a PayPal Braintree nevű fizetési platformjához csatlakozott kereskedőknél. Azok a kereskedők, akik eddig a Braintree-t használták, most könnyen integrálhatják a Masterpasst a vásárlási folyamat lezárásakor (chekout), ezáltal gördülékeny vásárlási élményt nyújtva az ügyfeleknek.

Mindezek mellett a Mastercard és a PayPal közös betéti kártya-programot indít az USA-ban és Puerto Ricóban PayPal Business Debit Mastercard program néven. Ezt megelőzte a bejelentés, miszerint több évre meghosszabbítják a PayPal Extras Mastercard közös hitelkártya-programot is.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal