Snap részvény leminősítés – tanulságok

Leminősítette a Snap részvényeit a Morgan Stanley, az árfolyam erre zuhant. Pedig ők szervezték a cég tőzsdei bevezetését.

Kevesebb, mint 5 hónappal a 3,4 milliárd dollár értékű első nyilvános kibocsátás és tőzsdei bevezetést követően a Morgan Stanley leminősítette a Snap részvényeit. A kibocsátásban szervezőként résztvevő befektetési bank elemzői azt írták, tévesen ítélték meg a chatszolgáltatást kínáló applikáció jövőbeni lehetőségeit hirdetési bevételeik növelésére – írja összefoglalójában a Financial Times.

A Snapchat-et birtokló Snap részvényei az elemzésben foglaltakra reagálva közel 9 százalékkal estek a New York-i tőzsdén, 15,66 dollárra. Ez pedig már mélyen a 17 dolláros kibocsátási ár alatt van. A Morgan Stanley korábbi 28 dolláros célárfolyamát 16 dollárra csökkentette.

Az elemzést készítő Brian Nowak kiemelte, a SnapChat hirdetési termékei nem fejlődtek olyan ütemben, mint azt várták, viszont eközben a Facebook által birtokolt Instagram egyre komolyabb fenyegetést jelent versenyszempontból. Az Instagram szerinte sikeresen lemásolta a SnapChat egyik fő szolgáltatását, az egy napos fotók automatikus gyűjteményének előállítását.

A Snap részvényei a tőzsdei bevezetés napján egészen 29,44 dollárig száguldottak, ez volt akkor az év legjobban várt technológiai részvény kibocsátása az Egyesült Államokban. Azonban azóta meglehetősen rögös utat jártak be a papírok, miközben számos elemzés látott napvilágot, amely megkérdőjelezte, indokolt-e a részvények ilyen magas árazása és a komoly versenyre hívta fel a figyelmet a cég kulcspiacain.

A mostani Snap eladás egyébként nem az egyedüli probléma a technológiai szektorban, az elmúlt hetekben volt jópár eladási hullám. A lap szerint a befektetők a jelek szerint újraértékelik a legnagyobb technológiai cégeket és árazásukat. A Tesla 16 százalékkal esett június végi csúcsa óta, a Google anyacége az Alphabet 5 százalékkal jött vissza 1000 dollár feletti rekordjáról. Ennek ellenére az S&P 500-as index technológiai alindexe még mindig 18 százalékos pluszban van az év elejéhez képest.
Forrás: napi.hu

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal